Logo decormyyhome.com

Как да удължите живота на пералня

Как да удължите живота на пералня
Как да удължите живота на пералня

Видео: Как да удължите живота на двигателя си | Съвети от AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да удължите живота на двигателя си | Съвети от AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Отминали са дните, в които домакините прекарвали всички уикенди за пране на дрехи. Сега пералната машина прави всичко сама - изтрива, изплаква и изстисква, а някои новомодни устройства дори изсушават прането. След процеса на измиване домакинята трябва само да вземе чисто бельо и след гладене да го постави в килера. Но за да може пералнята да обслужва дома ви дълго време, трябва да спазвате няколко правила за работа.

Image

Когато инсталирате машината, трябва да изберете равна, твърда повърхност. Абсолютно е необходимо да регулирате краката на пералнята, така че по време на миене да не се уравновесява и да не се „пуска“ в цялата стая. Внимателно прикрепете устройството към водоснабдяването и източването, за да предотвратите течове в бъдеще.

Преди всяко измиване трябва внимателно да сортирате прането, да проверите всички джобове за чужди предмети. Твърде много или твърде малко пране не трябва да се поставя в барабана за миене; части от двигателя са по-заличени от несъответствие. В идеалния случай подаването на вода трябва да се извърши през филтър за почистване, за да не се запуши отоплителната част на устройството.

За миене използвайте почистващи препарати с надпис "Автоматично"; почистващите препарати за миене на ръцете са вредни за вътрешността на пералнята.

След всяко измиване трябва да избършете всички достъпни части на машината, барабана, корпуса от излишната влага. По време на генералното почистване на апартамента, външните стени на пералнята трябва да се измият, докато не е необходимо да се налива твърде много вода върху него, върху проводниците може да попадне влага, което може да причини късо съединение.

В никакъв случай не оставяйте мокро пране вътре в пералнята, като по този начин предизвиквате образуване на мухъл по вътрешните му части. Уверете се, че в неработещата пералня няма влага или мръсотия. Между другото, ако не планирате да перете, тогава трябва да изключите машината от доставката на електричество и вода. Ако така се случи, че налягането на водата във водоснабдителната система е под нормалното, не трябва да включвате машината и да започнете да миете, изчакайте най-добрия момент. При ниско налягане моторът на помпата на пералната машина работи с голяма мощност и може да изгори.

Ако твърдостта на водата е твърде силна, трябва да се използват специални омекотители или обикновена лимонена киселина.

Правилната грижа за пералнята може да хвърли живота си за дълго време. Изискванията за грижа за пералнята се изпълняват лесно - това е внимателно отношение към връзката, чистотата на външните и вътрешните части и правилното натоварване. Спазвайки всички тези правила, вие ще можете да използвате пералнята си дълго време без никакви проблеми.