Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от дрехи у дома

Как да премахнете петна от дрехи у дома
Как да премахнете петна от дрехи у дома

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Юли
Anonim

Всяка добра домакиня иска дрехи, които да обслужват семейството възможно най-дълго. За да направите това, в нейния арсенал има няколко импровизирани средства за премахване на петна от дрехи у дома.

Image

Всеки ден в ежедневието човек се сблъсква с проблема с мръсните дрехи. Петната от кафе, чай, кръв, кетчуп, горски плодове се измиват много трудно и причиняват дразнене. Как да премахнете различни петна от дрехи у дома, без да използвате пране?

Петна от кафе и чай. Всеки руски човек в кабинета на домашната медицина има ацетилсалицилова киселина или просто аспирин. Разтворете пет таблетки от това вещество в 10 литра вода и киснете дрехи в продължение на няколко часа. След това го изплакнете в топла вода и подсушете.

Мазни петна от храна и други вещества. Идеален вариант тук е начинът на баба: навлажнете мръсното място с водка и леко го разтрийте. След това изплакнете обилно с вода и изпратете до пералнята за нормално измиване. Ефектът от видяното ще ви направи щастливи. Все още импровизирани средства за премахване на мазни петна у дома могат да бъдат бензин или амоняк, смесени с натриев хлорид.

Image

Петна от моторно масло. За този тип петна е подходящ редовен препарат за миене на съдове, който се предлага във всяка кухня. Няколко капки от продукта се изсипват върху проблемната зона и се оставят за известно време. Остава само да измиете прането в топла вода и да изсушите.

Плодове от плодове и плодове. Тази категория петна винаги е създавала проблеми на домакините. Но в света на съвременните технологии нищо не трябва да създава специални проблеми. Такива замърсени участъци се измиват най-добре с лимонена киселина. Той трябва да се добавя към праха при измиване. Можете да използвате и сапун Antipyatin. Разтрийте проблемните зони 30 минути преди измиване и след това пуснете в машината или я измийте на ръцете си. Този вид петна се разминава красиво след това.

Image

Петна от боя Ако се замърсите с боя на водна основа, тогава е лесно да го премахнете с обикновено измиване, но петна от масло ще трябва да бъдат отстранени с помощта на импровизирани средства. Ацетонът и разтворителят са идеални за груби дрехи, но леките неща трябва да се избърсват с амоняк.

За да избегнете проблеми с измиването, е необходимо внимателно и своевременно да почиствате дрехите, веднага след като се замърсят. Разбира се, това не винаги е възможно, но да се спазват поне някои правила за грижата за бельо е съвсем.

Описаните народни средства в тези примери просто са задължени да бъдат у дома за всеки човек.