Logo decormyyhome.com

Миризмата на пералня: причини и борбата срещу нея

Миризмата на пералня: причини и борбата срещу нея
Миризмата на пералня: причини и борбата срещу нея

Съдържание:

Видео: The way we think about charity is dead wrong | Dan Pallotta 2024, Юли

Видео: The way we think about charity is dead wrong | Dan Pallotta 2024, Юли
Anonim

Домакинството не е толкова лесно, колкото може да изглежда отвън. Не забравяйте да намерите някои малки неща, които са се изплъзнали от вниманието. Пералня, в която боклукът може да се натрупа незабелязано, може да донесе особено неприятна изненада.

Image

Дори и най-старателната домакиня понякога отбелязва, че от пералнята се получава неприятна миризма. За да се отървете от него, е необходимо да се установят причините за появата му. Тогава ще бъде по-лесно да изберете методи за борба.

Мирис поради запушен филтър на помпата

Първо трябва да проверите изпускателната помпа. Повечето модели имат малък люк на предния панел. Извадете го - под него има филтър за дренажна помпа. За да получите филтъра, просто го завъртете обратно на часовниковата стрелка, докато не е във вашите ръце. Понякога този елемент е разположен в долната част на машината, но е скрит от подвижен панел. В този случай може да ви е необходима отвертка - за да развиете болтовете и да отворите достъп до филтъра на помпата. Необходимо е да се подготвите за факта, че когато развиете частта, малко вода ще се излее, останала след следващото измиване в зоната на дренажната помпа. Просто поставете подходяща купа под дупката - в чашата ще излезе вода.

Когато филтърът е запушен с коса или вълна, паднала от отпадни води, се създават отлични условия за появата и растежа на бактериите. Те могат да растат във влажна, топла атмосфера навсякъде. Бактериите, натрупани в калта, са причина за неприятната миризма, а токсините също се отделят в околната среда поради жизнената им дейност. Лесно е елиминирайте миризмата - почистете филтъра от запушени замърсявания с четка, изплакнете го под течаща вода и го поставете на място.