Logo decormyyhome.com

Как да измиете чадър

Как да измиете чадър
Как да измиете чадър

Видео: Животът в Обединеното кралство - Говорейки за времето 2024, Юли

Видео: Животът в Обединеното кралство - Говорейки за времето 2024, Юли
Anonim

Чадърът е незаменим нещо, особено при лошо време. Подбраният с вкус чадър не само ще предпази от дъжд, но и ще подчертае имиджа ви. Ако искате любимият ви аксесоар да издържи възможно най-дълго, тогава трябва да се грижите за него правилно и своевременно.

Image

Инструкция за употреба

1

В полусгънато състояние накиснете чадъра в топла сапунена вода. След това го отворете и изплакнете обилно под душа. След изплакване избършете повърхността с гъба, натопена в оцет (разредете 2 супени лъжици оцет в 1 литър вода) и изсушете отворена. Ако чадърът е много мръсен, почистете го с разтвор на амоняк (половин чаша амоняк на литър вода).

2

Ако чадърът е леко запрашен, почистете го с мека четка, потопена в разтвор за почистване на вълнени и синтетични тъкани. Никога не използвайте за почистване ацетон, керосин, бензин или други разтворители.

3

Ако на черния чадър се появи червенокоса, след това вземете четка, навлажнете я в бульон от силен чай и избършете кърпата. Така ще върнете цвета на чадъра. Избършете петна от ръжда с лимонов сок, след това изплакнете почистената повърхност с вода и задръжте над пара.

4

Полирайте металния стълб на чадъра с автомобилен восък. Той не само ще защити метала, но и ще улесни почистването. Работете само с восък нежно, ако попадне върху тъканта - петна ще останат.

5

Правилното сушене е много важно за чадърите. Изсушете чадъра наполовина от разстояние от батерии и други отоплителни уреди. Ако оставите чадъра отворен напълно, това води до разхлабване на спиците и деформация на тъканта. След това внимателно сгънете тъканта на купола около рамката и я опаковайте в калъфа. Никога не поставяйте мокър чадър в калъф, в противен случай ще се появи неприятна миризма и върху тъканта могат да се образуват петна и да се образуват мухъл.

6

Един чадър също се нуждае от грижи. В края на лятото става скучно и прашно. Отворете чадъра и внимателно почистете кърпата с меки почистващи препарати: сапун или гел. След това изплакнете добре чадъра с течаща вода и след изсушаване го сгънете в капак.

7

Съхранявайте чадърите на сухо място при умерена температура. Те не обичат топлина над 30 ° C и студ под 10 ° C. Следвайте тези препоръки и ще удължите живота на вашия чадър за дълго време.