Logo decormyyhome.com

Как да измиете естествена козина

Как да измиете естествена козина
Как да измиете естествена козина

Видео: Remove unwanted hair permanently at home in 3 days with Lemon Home remedy / facial hair removal mask 2024, Юли

Видео: Remove unwanted hair permanently at home in 3 days with Lemon Home remedy / facial hair removal mask 2024, Юли
Anonim

Опасността от измиване на продукт от кожа е, че водата и почистващият препарат могат да повлияят на основата на козината - мездра. В зависимост от качеството на роклята от козина и периода на износване на продукта, той може да пълзи или да се счупи.

Image

Ще ви трябва

  • - амоняк;

  • - почистващ препарат;

  • - картофено нишесте;

  • - трепетлики на аспен;

  • - грис;

  • - талк;

  • - пясък.

Инструкция за употреба

1

Опитайте се да защитите кожения си продукт и не го излагайте на прекомерна влага. Кожухарите препоръчват да избягвате да се намокрите напълно под валежите.

2

За да измиете продукт от естествена козина у дома, първо проверете силата на мездра. Направете разтвор от 50 мл топла вода, 1 капка почистващ препарат и 2 капки амоняк. Нанесете получения състав една капка в даден момент върху различни области на мезрата. След като се абсорбира в кожата, внимателно я издърпайте. Ако смятате, че еластичността на кожата е нарушена и тя може да се счупи, продуктът не може да се измие.

3

Обелете козината, без да използвате вода в картофено нишесте. Поръсете равномерно нишестето в козината. Работете добре с козината с ръце, за да осигурите равномерно проникване на нишесте. След това напръскайте продукта с топъл воден разтвор на шампоан и отново го напръскайте с ръце. Когато козината стане суха, я намажете с четка и я срешете.

4

Трябва да се отбележи, че почистването на козината от насипни твърди частици ще отнеме време, но в същото време става дълбоко почистване на купчината. В много случаи това е много по-ефективно от конвенционалното химическо чистене.

5

За измиване на естествена кожа можете да използвате дървени стърготини. Принципът на почистване не се различава от обработката на картофено нишесте. Но тук е важно да се има предвид, че смолата може да присъства в иглолистните дървени стърготини, следователно бреза или трепетлика от трепетлика са по-подходящи за тази цел.

6

Перфектно чиста естествена козина и обикновени трици. Поръсете с тях малки участъци от козината и масажирайте козината старателно с ръце, както бихте направили при нормално измиване.

7

Естествената кожа може да се почисти и с грис. В този случай примамка трябва да се използва, докато не престане да се замърсява. Гребете козината, така че да се разлее цялата каша. Третирайте лека козина с бебешка пудра или талк на прах.

8

Сухият горещ пясък е ефективно почистващо средство за козината от бобър или видра. Поставете продукта върху равна повърхност, поръсете с пясък, масажирайте с ръце. Изсипете чист пясък, докато продуктът е чист.

Полезни съвети

Разклатете мокра и естествена кожа и я изсушете хоризонтално разгъната далеч от нагревателите. Когато изсъхне, срешете го със специален гребен.