Logo decormyyhome.com

Как да мием матрак

Как да мием матрак
Как да мием матрак

Видео: Представяне на Матраци Тед 2024, Юли

Видео: Представяне на Матраци Тед 2024, Юли
Anonim

Разлятото кафе, което съпругът ви внимателно достави до вашето легло, детската урина, петна от всичко друго - и сега мина по-малко от година, тъй като чисто нов матрак трябва да бъде старателно почистен. Но как да почистите чудовище с размери 2 на 2 метра, въпреки факта, че той не се побира в пералнята, независимо как го натискате? Има изход.

Image

Ще ви трябва

  • - гъба или четка;

  • - сапун или мек почистващ препарат;

  • - вода;

  • - парцал;

  • - сешоар или вентилатор;

  • - сода;

  • - прахосмукачка

Инструкция за употреба

1

Разредете в литър топла вода малко (половин чаена лъжичка) прах за пране или настърган сапун за пране. Разбъркайте добре почистващия разтвор.

2

Направете леген или кофа с чиста вода. Тази вода ще изплакне почистената повърхност. Сменяйте водата за изплакване възможно най-често.

3

Пригответе четка или гъба, както и чисти парцали. Освободете матрака от спално бельо и започнете да миете.

4

Започнете да почиствате матрака от един от неговите ъгли, като постепенно се придвижвате към центъра. Намокрете гъбата или четката в сапунена вода, почистете с нея областта на матрака, като внимавате да не намокрите продукта прекалено много и след това използвайте влажна чиста кърпа, за да отстраните всеки сапунен разтвор от повърхността на матрака.

5

Не прекалявайте с вода. Матракът не трябва да се намокри, в противен случай в него може да се развие гъбичка. След почистване на целия матрак го изсушете старателно. Можете да използвате сешоар или вентилатор.

6

Ако матракът е чист, но има нужда да се отървете от неприятната миризма върху него, поръсете продукта с тънък слой сода за хляб и оставете за няколко минути. След като содата абсорбира всички миризми (след 30-40 минути), просто трябва да вакуумирате матрака.

Обърнете внимание

Вземете навика старателно да вакуумирате матрака поне веднъж на 2 седмици, като обръщате особено внимание на ъглите и гънките. Това ще спаси леглото ви от различни насекоми, прахови акари, живеещи до човек и способни да провокират алергични реакции.

Не използвайте препарати за отстраняване на петна или химически препарати при почистване на матрака. По този начин можете да повредите матрака си. Опитайте да се ограничите до сапун за пране или най-нежния прах за пране.

Полезни съвети

За да може вашият матрак да издържи по-дълго, използвайте матраци - специални чаршафи от груба материя с ластик или вид покривки с цип, които се носят на матрака.