Logo decormyyhome.com

Как да засадим чудовище

Как да засадим чудовище
Как да засадим чудовище

Видео: Ronda Rousey's rowdiest rookie year moments: WWE Playlist 2024, Юли

Видео: Ronda Rousey's rowdiest rookie year moments: WWE Playlist 2024, Юли
Anonim

Има няколко варианта за засаждане на монстера, от отглеждането му от семена до получаване на кълнове от въздушни корени. Най-разпространеният начин обаче е засаждането на растение от резници. Въоръжени с някои знания, лесно можете да отгледате красиво и здраво растение.

Image

Инструкция за употреба

1

Резниците от монстера могат да бъдат получени по два начина.

Отсечете горната част на възрастната монстера с интернод и с три листа (единият от тях трябва да е напълно узрял), поставете го във водата и изчакайте да се появят корените.

Нарежете децата чудовища, сложете ги във водата. Децата се появяват на стъблото на възрастно растение (обикновено на място, разположено близо до земята). Децата са подходящи за засаждане, на които поне един интернод вече се е появил и едно листо е узряло.

2

Докато резниците са във водата и се вкореняват, подгответе земята за младите растения. Monstera обича плодородна, рохкава, но влагозадържаща почва. Направете следната смес: вземете една част от торф, пясък и хумус и три части земя от трева. Разбъркайте всичко добре.

3

На дъното на саксията организирайте добър дренаж (водата не трябва да застоя в резервоара). За тези цели са подходящи експандирана глина, малки камъчета или камъчета.

4

Поръсете подготвената почва върху дренажния слой. Измийте го леко с ръце. Направете малка депресия в центъра и изсипете топла вода.

5

Засадете стъблото на монстерата в земята, така че вътрешността, върху която корените вече са се образували, докато стеблото е във водата, да е леко заровено в почвата. Стиснете леко около стъблото на растението. Изсипете.

Обърнете внимание

Резниците с начало на въздушните корени (приличат на брадавици по стъблото) се вкореняват по-бързо.

Полезни съвети

Можете да поставите стъблото на монстерата след изрязване от възрастно растение не във вода, а в смес от торф и пясък (в равни пропорции) или дори веднага в подготвената почва. В този случай растението трябва да се напръсква с топла вода 2 пъти на ден и да се уверите, че субстратът е влажен през цялото време. Когато стъблото даде първото листо, можете да го трансплантирате в саксия, подготвена за постоянно "пребиваване" и да намалите поливането.