Logo decormyyhome.com

Как да измиете ваза с тънко гърло

Как да измиете ваза с тънко гърло
Как да измиете ваза с тънко гърло

Видео: Morning Routine (10 DIY Ideas, Makeup, Healthy Recipes) 2024, Юли

Видео: Morning Routine (10 DIY Ideas, Makeup, Healthy Recipes) 2024, Юли
Anonim

Ваза с тънка шия изглежда елегантна и деликатна, но доставя на домакинята много проблеми. Например, ако цветя стояха в него дълго време, по стените се образува хлъзгаво покритие, което е трудно да се измие с обикновено разклащане на вода с почистващ препарат. Има няколко начина да измиете ваза с тесни гърди.

Image

Ще ви трябва

  • - круши;

  • - хартия;

  • - препарат за миене на съдове;

  • - сода;

  • - оцет;

  • - средство за измиване на тоалетни, мивки и вани;

  • - таблетки за почистване на протези;

  • - четка за миене на съдове.

Инструкция за употреба

1

Изсипете шепа твърди груби зърна, като перлен ечемик или овес, във вазата, добавете няколко капки почистващо средство, което се пени добре, и малко вода. Затворете шията с ръка или навита салфетка и започнете да треперете във всички посоки. Твърдата зърнена култура в комбинация със сапунена пяна добре почиства стените на съда от всякакви отлагания и замърсители, вазата ще блести като нова. Вместо зърнени храни можете да вземете друг абразив, например фин речен пясък, натрошен яйчен черупка (придава блясък на стъклената повърхност).

2

Опитайте да премахнете плака с парчета вестник. Издърпайте вестника на малки парченца, смачкайте ги и ги хвърлете във ваза. Затворете врата и го завъртете нагоре и надолу, наляво и надясно, в кръг. След това сложете под силна струя вода, изчакайте, докато излязат всички парчета хартия. По този начин хлъзгавите отлагания могат да бъдат отстранени след растения или различни течности.

3

Опитайте с четка за миене на съдове. Върхът на телта му може да бъде огънат под всякакъв ъгъл и той ще достигне до всяко недостъпно място на вазата. Ефектът ще бъде по-забележим, ако добавите няколко капки препарат за миене на съдове и гореща вода във вазата.

4

За да измиете старата мръсотия, по-добре е предварително да наливате гореща вода с почистващ препарат във ваза. Водата с добавка на оцет ви позволява да се отървете от мащаба и бялата плака, придава блясък на кристала. Содата помага за премахване на неприятните миризми. Ако добавите малко калиев перманганат към водата, кристалът ще придобие златист оттенък.

5

За да почистите тежки замърсители, опитайте да използвате химикали. Например таблетките за почистване на протези са много ефективни и безопасни, те трябва да се изсипят с вода във ваза и да се оставят за една нощ. Вземете една таблетка на малък съд, две на среден и три на голям. Такъв инструмент може да се използва и за ястия, в които се съхраняват хранителни продукти - кани за мляко, вино, плодови напитки.

6

Тоалетните, ваните и мивките, които премахват ръжда и варовик, са още по-ефективни. Необходимо е вазата да се напълни с една трета, след което леко я завъртете, така че всички стени вътре да бъдат покрити с продукта. След 20 минути ще бъде възможно контейнерът да се изплакне добре с вода. Този метод е подходящ само за декоративни и цветни вази; хранителните продукти не могат да се съхраняват в тях след измиване.

Обърнете внимание

Моля, обърнете внимание, че пясъкът може да надраска стъклената повърхност.