Logo decormyyhome.com

Как да сменим лагерите на генератора

Как да сменим лагерите на генератора
Как да сменим лагерите на генератора

Съдържание:

Видео: Подмяна на лагери и четки на генератора Nissan Primera P12 2024, Юли

Видео: Подмяна на лагери и четки на генератора Nissan Primera P12 2024, Юли
Anonim

Появата на шум, понякога свирка в областта на закрепването на автомобилния генератор показва износването на лагерите. Подмяната на тези прости части не е особено трудна. Съответната работа може да се извърши независимо.

Image

Демонтаж на генератора

Първо трябва да изключите отрицателния терминал от батерията. След това развийте основната (най-дебелата) жица от генератора, отстранете онези проводници, които са по-тънки от гнездата. Сега можете да развиете гайките, които закрепват самия генератор. При различните модели автомобили техният брой може да бъде различен - най-често има две или три точки на закрепване. След отстраняване на генератора е необходимо да демонтирате шайбата заедно с работното колело. За да направите това, просто развийте гайката с пружинната шайба, като фиксирайте сигурно шайбата. Извадете го и внимателно извадете ключа от жлеба.

Следващата стъпка е да демонтирате предния капак (от страната на задвижването). Обикновено се закрепва с няколко болта, които са вдлъбнати в специални вдлъбнатини. Можете да ги развиете, използвайки ключа на гнездото (до "10" или "8"). В следващата стъпка ще ви е необходим пулър с три крака. Той е необходим, за да извади капака на генератора. След като го извадите, отстранете дистанционната втулка на оста, отстранете арматурата на генератора.