Logo decormyyhome.com

Как да изберем ортопедичен матрак

Как да изберем ортопедичен матрак
Как да изберем ортопедичен матрак

Съдържание:

Видео: Матраци за тежки хора – как да изберем? | Orange Frog 2024, Септември

Видео: Матраци за тежки хора – как да изберем? | Orange Frog 2024, Септември
Anonim

Здравословният сън е много важен за съвременния човек. За да издържа на високи натоварвания, човешкото тяло се нуждае от качествена почивка. За тази цел е създаден добър ортопедичен матрак. Но при избора на матрак трябва да се вземат предвид някои характеристики.

Image

С какви функции трябва да се справи ортопедичният матрак?

Ортопедичен матрак се грижи за здравето на гръбначния стълб и ставите на човек по време на сън. Каквато и позиция да заема спящият ортопедичен матрак, той не се огъва и държи гръбнака в отпуснато, но правилно положение, като същевременно поддържа физиологични завои. Почивайки на ортопедичен матрак, не можете да се притеснявате от факта, че гръбначният стълб ще се огъне и ще провокира изместване на дисковете, нарушаване на нервните корени, което от своя страна води до различни заболявания.

Не само гръбначният стълб, но цялото тяло почива на ортопедичен матрак - той напълно премахва статичния стрес от мускулите и връзките. Т.е. добър ортопедичен матрак трябва да има пълно отпускане на мускулите. По този начин се елиминират всички видове скоби, а кръвоносната и дихателната системи работят в правилния режим.

Висококачественият ортопедичен матрак трябва да бъде направен от материали, които няма да отделят химикали, да натрупват прах и алергени. Също така матракът трябва да бъде дишащ, да абсорбира добре, но да не събира влага. Спазването на тези изисквания ще предотврати образуването на микроорганизми вътре в матрака и появата на неприятна миризма.

Как да изберем матрак въз основа на личните характеристики?

В зависимост от възрастта на човек, изискванията за качеството на съня му се променят. Така че, за младите хора лекарите препоръчват да спят на твърда повърхност. Възрастните хора ще се чувстват комфортно и ще си почиват добре на мек матрак.

Също така е необходимо да се вземе предвид телесното тегло. Колкото по-голямо е телесното тегло на възрастен, толкова по-твърд е матракът да избере. Децата и юношите, независимо от теглото, също се нуждаят от твърди матраци.

Хората, които чувстват болка в гръбначния стълб, трябва да изберат най-твърдия матрак. Ако това е възрастен човек и болките са периодични, тогава изборът на матрак с двустранна твърдост ще бъде оптимален.

Лекарите препоръчват да спят на мек матрак за хора с проблеми в долната част на гърба или междуребрена херния.