Logo decormyyhome.com

Как да поддържаме домашни любимци чисти у дома

Как да поддържаме домашни любимци чисти у дома
Как да поддържаме домашни любимци чисти у дома

Видео: MAINTENANCE ON A NEW PLANTED AQUARIUM - THE FIRST 2 MONTHS - STEP BY STEP TUTORIAL 2024, Септември

Видео: MAINTENANCE ON A NEW PLANTED AQUARIUM - THE FIRST 2 MONTHS - STEP BY STEP TUTORIAL 2024, Септември
Anonim

Когато в къщата се появи пухкав домашен любимец, било то котка или куче, ще има повече работа по почистване. Как да поддържаме чистотата в апартамента, когато се появи нов наемател, без да харчите допълнителни усилия?

Image

Инструкция за употреба

1

Измийте лапите на кучето след разходка. Има такива собственици, които по различни причини не мият кучето, след като дойдоха от улицата, или просто избършат лапите си с кърпа. Не забравяйте да свикнете животното с водни процедури.

2

Учете домашните си любимци само на подходящите места: за куче това е улица, памперс или поднос, ако кученцето е още малко, за котка тава. Като отделите малко време и имате търпение в самото начало, ще се отървете от много проблеми в бъдеще.

3

Много котки отиват в табла с мрежа без пълнител. Можете също да излеете пълнител директно под мрежата. Тогава в апартамента няма да има миризма и пълнителят няма да се разпръсне директно близо до таблата, а котката няма да я носи в апартамента на лапите си. Ако не можете да обучите котка да ходи в табла с мрежа, тогава трябва да си купите дълбока тава със страни. От такава табла се събужда по-малко пълнител.

4

Ако е възможно, използвайте прахосмукачка всеки ден или мийте пода поне в коридора. Първо, винаги има най-много мръсотия, особено на входа. Второ, ако има подложка за врати и понякога животните лежат върху нея, тогава те ще разпространят цялата улична мръсотия върху вълната си не само в целия апартамент, но и върху мебелите и леглото, ако им е позволено да се качат в него.

5

Гребете редовно вашите домашни любимци. Тогава поне част от вълната ще остане върху четката, а не на пода, килима или мебелите.

6

Поддържайте своите домашни любимци здрави. В диетата им трябва да има всички необходими витамини и минерали, което ще позволи на вълната да изпадне по-малко. Поради проблеми с пикочно-половата система, животните могат да се прокраднат на напълно неподходящи места. Освен това, задоволявайки нуждите си от грешното място, животното може по този начин да показва други здравословни проблеми.

7

Давайте на котки и кучета антихелминти 3-4 пъти годишно. Ако вашият домашен любимец се хвърля дълго и упорито, не забравяйте кога сте го направили последния път. Често 1 таблетка антихелминтик значително намалява количеството коса в апартамента.