Logo decormyyhome.com

Как да почистите бижута от желязо

Как да почистите бижута от желязо
Как да почистите бижута от желязо

Видео: ХИТРИ и СТРАННИ начини да почиствате бижутата си 2024, Септември

Видео: ХИТРИ и СТРАННИ начини да почиствате бижутата си 2024, Септември
Anonim

Ако имате любимите си желязо бижута, искате да ги запазите красиви и блестящи по-дълго. За съжаление, понякога на бижутата се появява плака и сега трябва да решите въпроса как да почистите бижутата у дома. С правилния подход е напълно възможно да се възстанови красотата на продуктите.

Image

Бижутата изискват редовни грижи и навременно почистване. За да премахнете плака от метални изделия, ще трябва да изпълните следните стъпки:

- така че цветът на продуктите да не се променя, те трябва редовно да се избърсват с кърпа от микрофибър и с помощта на сухо парче памук можете да полирате бижутата до блясък;

- в магазините за бижута предлагат много различни инструменти, които да ви помогнат да се грижите за различни метали, ако не можете да намерите подходящия, използвайте амоняк и мека кърпа;

- За да премахнете тъмните петна, използвайте зъбен прах или паста за зъби.

Ако стоманените бижута са били съхранявани дълго време при неподходящи условия, е почти невъзможно да го почистите. За да избегнете повреда на продуктите, опитайте се да следвате някои прости правила:

- не позволявайте металните ви бижута да се съхраняват в условия на висока влажност;

- при близък контакт с козметиката, металът забележимо потъмнява в повечето случаи - ще ви помогне специален инструмент за почистване на бижута, който трябва да се използва със суха кърпа;

- за съхранение на бижута използвайте индивидуални платнени торбички, които би било хубаво да поставите в плътно заровена кутия, в която няма да попадне прах и слънчева светлина.

Не можете да оставите железни бижута без надзор за дълго време - честото носене им осигурява по-добър външен вид. В противен случай, когато извадите продукта от ковчега, с тъга ще отбележите, че малките неща, останали без внимание, потъмняват и губят красивия си вид.