Logo decormyyhome.com

Как да почистите кожено палто от сребърна лисица

Как да почистите кожено палто от сребърна лисица
Как да почистите кожено палто от сребърна лисица

Видео: Дамско кожено яке за зимата 2024, Юли

Видео: Дамско кожено яке за зимата 2024, Юли
Anonim

Купуването на красиво кожено палто е много важно и благоговеещо събитие за всяка жена. Но всички неща, включително кожените палта, са склонни да се изцапат рано или късно. И така, как правилно да се грижите за кожено палто от сребърна лисица и да удължите живота му?

Image

Ще ви трябва

  • - талк, бензин;

  • - бензин, гъба;

  • - обелване на картофи, амоняк, четка.

Инструкция за употреба

1

Първо, е необходимо внимателно да се използва кожено палто от сребърна лисица и други изделия от кожа. Ако случайно попаднете в дъжда или мокрия сняг, окачете кожено палто на раменете си у дома и го окачете на най-проветривото място. Избягвайте да държите козината в близост до радиатори и други отоплителни уреди, високата температура само ще навреди на любимото ви нещо. Тъй като с течение на времето мездра ще стане твърда и ще започне да се разрушава или да се разпада на парчета, следователно този фактор трябва да се вземе предвид.

2

Козината от сребърна лисица е козина с дълга коса, така че следният състав е най-подходящ за почистването й: смесете обикновения детски талк на прах с бензин, докато се образува консистенция на пулпата. Поставете тази смес върху козината на сребърната лисица, внимателно разтрийте и оставете да изсъхне. След това остава само старателно да се разклати продукта от козина, като се отървете от остатъците от замърсената смес. Ако резултатът не е достатъчно добър, можете да повторите процедурата. Комбинирайте кожено палто със специална четка в посока на растежа на купчината.

3

За начало старателно, но леко разклатете козината. Рафинираният бензин се справя с различни замърсители върху продукт от кожа. За да направите това, достатъчно е да навлажнете гъба или мека кърпа в нея и да избършете петната, маншетите или яката. Движете се в посока на растежа на купчината, оставете да изсъхне при естествени условия.

4

Вземете картофената кора и както трябва, измийте я с четка под течаща вода. След това ги прекарайте през месомелачка и добавете малко количество амоняк. С тази смес можете да почистите не само естествена кожена козина, но и застоял велур и килим. Поставете картофената каша върху замърсените места и леко ги разтрийте с четка. След това намокрете парцала и отстранете сместа от козината, избършете отново козината, опитайте се да не намокрите мезрата. Закачете продукта на козината от сребърната лисица на раменете, правилно изравнете и изсушете на стайна температура.