Logo decormyyhome.com

Как да почистите сребро с народни средства

Как да почистите сребро с народни средства
Как да почистите сребро с народни средства

Съдържание:

Видео: Ултразвукова вана - почистване на бижута от злато и сребро 2024, Юли

Видео: Ултразвукова вана - почистване на бижута от злато и сребро 2024, Юли
Anonim

Среброто с времето става черно. Трябва да намерите инструмент, който ще почисти повърхността на продукта, без да навреди на външния му вид. Среброто може да се постави в ред с помощта на народни рецепти.

Image

Народни или фабрични продукти за почистване на сребро - какво да избера

Десетки сребърни почистващи препарати могат да бъдат намерени в магазините. Но не всички от тях са високоефективни и не увреждат повърхността на метала. Следователно фабричните течности и пасти очевидно отстъпват на народните лекарства.

Почистване със сребро

Преди да започнете да почиствате сребърния продукт, той трябва да бъде обезмаслен. Някои се опитват да го направят ацетон, който е вреден за метала. Мазнината се отстранява с помощта на топъл сапунен разтвор. В него трябва да накиснете среброто за 5-10 минути. След това среброто трябва да се изплакне с течаща вода, след което да се избърше с мека кърпа.

Image

Прах за миене на зъби

Този инструмент е в състояние да се справи с потъмняването с всякаква сложност. Зъбният прах се нанася върху влажна тъкан. Внимателните триещи средства могат бързо да приведат метала в ред.

Лимонена киселина

Този инструмент е много подходящ за прибори за хранене и предмети, които нямат камъни. 50 г лимонена киселина трябва да се разтворят в 250 мл вода и да се заври. След като течността изстине, среброто може да се потопи в нея. След 30 минути продуктът ще трябва да бъде изваден и разтрит със суха кърпа. След като изчезне цялата чернота, можете да изплакнете метала във вода, след което да го изсушите с хартиени кърпи.

амоняк

Необходимо е да се разрежда 10 ml амоняк със 120 ml вода. Изисква се да оставите сребро в течен състав за 30 минути. След това е необходимо да изплакнете продукта в течаща вода и да го изсушите.

Ако среброто е много старо и много черно, може да се излее с чист амоняк. Продуктът не трябва да се оставя в агресивен разтвор за повече от 5 минути.

Оцет 9%

Трапезният оцет също е в състояние да възстанови среброто до предишния му вид. Важно е да се има предвид, че оцетната есенция няма да работи. Тя има твърде наситен, агресивен състав. Продуктът от сребро трябва да се постави в дълбок съд и да се излее оцет. След 1 час можете да източите продукта и да изплакнете бижутата.

Image

кипене

Чернотата, която се появява върху среброто, се страхува от кипене. Но само поставянето на продукта във вряща вода не е достатъчно. В 500 мл вода трябва да добавите 10 г сода и каменна сол. Няма да е излишно да обогатите състава с пет капки Fairy. Среброто се потапя в тази смес. Течността се довежда до кипене. Почернените продукти трябва да останат в контейнера със състава, докато изстине.

Този метод е подходящ само за чисто сребро. Ако продуктите съдържат други метали или камъни, ще трябва да потърсите по-нежен вариант за почистване.