Logo decormyyhome.com

Как да почистите възглавниците

Как да почистите възглавниците
Как да почистите възглавниците

Видео: VETTER - Мини повдигателни възглавници част 2 2024, Юли

Видео: VETTER - Мини повдигателни възглавници част 2 2024, Юли
Anonim

Днес в специализирани магазини има много различни модели възглавници. Правоъгълни и квадратни, ниски и високи, с естествен и изкуствен пълнител. Всяко от тях изисква грижи. Но ако възглавница, пълна с холофибър, може просто да се пере в кола, тогава почистването надолу е малко по-трудно.

Image

Ще ви трябва

  • - мивка за ръце или пералня;

  • - прах за пране;

  • - марлена торба за пера;

  • - капацитет за пух.

Инструкция за употреба

1

Извадете нагръдника от възглавницата. Пригответе чист, сух контейнер за пера и пух. Някои модели възглавници за врата имат ципове за лесна грижа. Ако не, внимателно подкрепете единия ръб на възглавницата. Не правете разреза веднага голям, защото пухът е много лек и е доста трудно да го съберете в цялата стая. Изсипете пълнител в подготвения съд.

2

Разклатете добре и измийте. Изберете програмата и температурата на пране, като вземете предвид материала, от който е пришита салфетката. Ако по тъканта се намерят петна от мухъл, тя се търка или покрива леглото повече от година - заменете я с нова.

3

Подредете пух. Разглобете всички паднали бучки и изхвърлете носилката. Внимателно изсипете пух в подготвената специална мрежеста торба (марля) и я измийте в машината или ръцете при температура, която не надвишава шестдесет градуса по Целзий. Не поръсете твърде много прах за пране, в противен случай пухът ще бъде много труден за изплакване.

4

Изсушете измитата торба с пух. Ще бъде по-добре, ако това се случи на открито. Разклатете и разклащайте често пух по време на сушене, за да предотвратите образуването на буци. Тя трябва да стане лека и мека. Не шийте пълнител в нагръдника, ако той не е напълно сух, в противен случай може да се образуват мухъл и гъбички.

5

Пълен чист плот за възглавници. Закрепете ципа или шийте върху пишеща машина или ръчно отвор в спалното бельо, в което падна пухът. Чиста и актуализирана възглавница е готова.

Полезни съвети

Ако пухът на възглавницата се съдържа в специални камери, разделени от прегради, тогава такава възглавница може да бъде напълно измита в пералня. За да предотвратите разпадането на камерите в бучките, поставете няколко тенис топки в барабана на машината.

Свързана статия

Как да използвате възглавници в интериора