Logo decormyyhome.com

Как да почистите подплата от кожено палто

Как да почистите подплата от кожено палто
Как да почистите подплата от кожено палто

Видео: ШУБА с КАПЮШОНОМ 🤗 ХУДИ МЕХОВОЕ 🧐 Моделирование, крой и особенности при работе с искусственным мехом 2024, Юли

Видео: ШУБА с КАПЮШОНОМ 🤗 ХУДИ МЕХОВОЕ 🧐 Моделирование, крой и особенности при работе с искусственным мехом 2024, Юли
Anonim

В студения сезон кожено палто е любим вариант на връхните дрехи. За да подготвите продукта от козина за чорап през следващия сезон, е необходимо да го почистите старателно. Можете сами да почистите подплатата на кожено палто, без да прибягвате до услугите за химическо чистене.

Image

Ще ви трябва

  • - разпръсквач (малки ножици);

  • - прах;

  • - конец, игла.

Инструкция за употреба

1

Подплатата трябва да се почиства отделно от продукта с кожа. Ето защо, първо внимателно отворете материала за подплата от коженото палто. За да направите това, без да навредите на козината, не прибягвайте до остриета, бръсначи или ножици. Използвайте специален изпарител, който можете да закупите в магазина за шиене.

2

Изсипете малко топла сапунена вода в леген и измийте облицовката в него. Ако водата е твърде топла (повече от 40 градуса) - лигавицата може да се закачи, т.е. намаляване на размера. Следователно, да го шиете обратно, без да разваляте външния вид на палтото, няма да работи.

3

Почистете силно замърсена подплата със смес от амоняк и денатуриран алкохол в съотношение 1: 1 или просто амоняк.

4

Изсушете чистата подплата и я гладете добре, изправяйки всички шевове. Внимателно, с тънка игла, шийте лигавицата на първоначалното си място.

5

Ако след проверка на облицовката откриете повреди по нея, които са трудни за поправяне, опитайте да я замените с нова. За да направите това, отблъснете облицовката, внимателно я изгладете с грешната страна на ютията. След това го използвайте като модел, за да изрежете нова подплата за вашето кожено палто. Гладете готовата облицовка и я шийте внимателно.

6

Ако сте собственик на дълго палто, използвайте следния съвет, който ще ви помогне да поддържате долната част на облицовката чиста без много усилия. Вземете точно същия материал като този, от който е пришита подплата на коженото палто. Зашийте лента в долната част на продукта, широка около 30 см, директно над облицовката. Много по-лесно и по-бързо е да откъснете и измиете замърсената защитна лента, отколкото да почиствате цялата подплата на кожената козина всеки път.

Обърнете внимание

Ако решите да използвате услугата химическо чистене за почистване на козината, попитайте дали подплатата ще бъде откъсната за отделно почистване. По този начин вероятността тя да седне в резултат на този процес се намалява. Освен това увеличава шанса за цялостно почистване на цялото ви кожено палто.

Полезни съвети

Никога не закачайте нечистени кожени изделия в шкаф за съхранение. Факт е, че мръсотията насърчава размножаването на молци и, следователно, съществува риск от увреждане на козината.