Logo decormyyhome.com

Как да почистите естествен велур

Как да почистите естествен велур
Как да почистите естествен велур

Видео: РЕНОВИРАНЕ НА СТАРИТЕ ОБУВКИ 2024, Юли

Видео: РЕНОВИРАНЕ НА СТАРИТЕ ОБУВКИ 2024, Юли
Anonim

Велурът е мека, деликатна и красиво изглеждаща кожа, изисква се подходящи грижи. Много често на велур се появяват различни петна, които могат да бъдат премахнати у дома. Ако искате нещата да ви служат дълго време и да останете подредени и поддържани, трябва да знаете как да почистите естествения велур у дома.

Image

Ще ви трябва

  • - сух тоалетен сапун;

  • - четка;

  • - четка със сух флис;

  • - нишесте

Инструкция за употреба

1

За да почистите естествения велур от сериозни замърсявания, пригответе специално решение. За целта вземете 0, 5 чаена лъжичка амоняк и същото количество сол, както и 0, 5 литра обезмаслено мляко. Нанесете сместа върху чиста, суха кърпа и я избършете с мръсен велур. След почистване не забравяйте да изплакнете останалия разтвор с памучен тампон, потопен във вода.

2

За да почистите велурени ръкавици, вземете четка и сух тоалетен сапун. За да ви е по-удобно, поставете ръкавици на ръцете си, преди да започнете работа. След това ги разтрийте със сапун и добра четка. В края на процедурата изплакнете обилно сапуна с вода, потупвайте го с кърпа за баня и когато ръкавиците имат минимум влага, оставете ги да изсъхнат в отворено състояние.

3

Измийте естествен велурен предмет в топла вода и сапун. След това, за да премахнете останалия сапун, не забравяйте да изплакнете продукта в топла вода и да избегнете грапавостта на кожата, разтрийте я с разтвор на глицерин (0, 5 чаена лъжичка глицерин на 1 литър вода). Поставете продукта върху равна повърхност (без да го стискате) и го усучете в епруветка, оставете за известно време. След това окачете на закачалка, докато изсъхне напълно.

4

За да премахнете петна от сол, дръжте велура над парата, след това нанесете сапунена вода върху нея и накрая я почистете със специална четка. Можете също така да избършете петна със суха сол, гума или коричка хляб.

5

Мазните петна могат да бъдат отстранени с помощта на редовно нишесте. Нанесете го върху нещо с тънък слой и оставете за няколко часа. След това с помощта на четка премахнете образуваната плака.

Обърнете внимание

Ако продуктът се набръчка след почистване, можете да го гладите при ниска температура и от грешната страна.

За да се предпазят нещата от велур от влага и прах, те трябва да се съхраняват в естествени капаци, изработени от плат, но не в целофан или пластмаса.

Преди да почистите голямо нещо (козина), отворете уплътнението и проверете продукта в незабележимо място.

Свързана статия

Как да почистите велурени продукти