Logo decormyyhome.com

Как да почистите кожено пуловер

Как да почистите кожено пуловер
Как да почистите кожено пуловер

Видео: ГОТОВЫЕ РАБОТЫ: Сентябрь 2020 || Платье из органического хлопка, Fashion свитер, пуловер с интарсией 2024, Юли

Видео: ГОТОВЫЕ РАБОТЫ: Сентябрь 2020 || Платье из органического хлопка, Fashion свитер, пуловер с интарсией 2024, Юли
Anonim

Кожено пуловер със сигурност е дълготрайно и практично нещо, но въпросът с почистването му е доста остър, тъй като кожата не може да се измие и обикновено не се препоръчва да се допуска контакт с вода, в противен случай тя просто ще се деформира и напука.

Image

Ще ви трябва

  • - мляко и терпентин;

  • - лимонов сок;

  • - вода с глицерин;

  • - гъба от пяна или мека кърпа;

  • - портокалова кора;

  • - шампоан или друг неагресивен препарат.

Инструкция за употреба

1

Всички кожени изделия, включително пухени якета, трябва редовно да се почистват. Това ще избегне по-сериозни щети в бъдеще. В този случай не забравяйте да следвате препоръките на производителя, които са посочени на етикетите или етикетите на връхните дрехи.

2

Ако сте закупили пухено яке, изработено от тънка или мека кожа, можете да премахнете мръсотията от повърхността му по следния прост метод: смесете мляко и терпентин в равни пропорции и внимателно обработете продукта със сместа, оставете за 10-15 минути, след което отстранете със суха чиста кърпа и нанесете специален безцветен крем за кожа. Млякото съдържа мазнини, които омекотяват кожата и й придават еластичност.

3

Ако има петна с немазен характер (в противен случай е по-добре да се свържете с химическо чистене) върху кожено яке, използвайте предварително мека, чиста кърпа или пяна, напоена с разтвор на шампоан или друг неагресивен препарат.

4

Друг ефективен метод за почистване на коженото надолу яке у дома е лимонов сок, с който не само можете да премахнете мръсните петна от продукта, но и да му придадете специален блясък. Просто нанесете лимонов сок върху участъци от коженото яке, които изискват почистване и разтривайте леко. Същият инструмент перфектно ще премахне миризмата на разтворител или бензин, ако преди това сте се опитали да се отървете от петна от масло.

5

В случай, че се изисква не само да премахнете петна от повърхността на коженото яке, но дори и да възстановите материала му, опитайте вода с глицерин: внимателно избършете продукта с него. Това ще върне на кожата мекота и привлекателен външен вид.

6

За да се преборите с неприятната миризма и да омекотите кожата, този метод също е подходящ: внимателно избършете коженото яке надолу с портокалова кора. Етеричните масла, които последните съдържат, ще подобрят състоянието на кожата и ще премахнат миризмите, а наличието на органична киселина ще помогне за разграждането на мръсотията. Но не забравяйте, че този метод има един съществен недостатък - понякога от приложението му върху бели или много леки кожени изделия има грозни петна.

7

Що се отнася до сушенето на пухено яке, изработено от кожа, тук има някои нюанси: категорично е забранено да изсушавате такива неща (ако например сте били изложени на сняг или дъжд) върху батерии, маслени радиатори или използвайте вентилаторни нагреватели.