Logo decormyyhome.com

Как да почистите плочка

Как да почистите плочка
Как да почистите плочка

Видео: Как да почистите пода (плочки) с лимон, сода и оцет 2024, Юли

Видео: Как да почистите пода (плочки) с лимон, сода и оцет 2024, Юли
Anonim

Направихте ли ремонт наскоро и по плочката вече се появиха силно замърсяване и неприятна плака? Има много различни състави за премахване на мръсотия, но преди да изберете един от тях, определете точно естеството на замърсяването върху вашата плочка.

Image

Ще ви трябва

  • - амоняк;

  • - вода;

  • - гъба;

  • - памучна тъкан;

  • - специален разтвор на концентрирана алкал;

  • - оцет;

  • - сода за хляб;

  • - разтворител или ацетон;

  • - течен анти-мащаб;

  • - гумени ръкавици.

Инструкция за употреба

1

Мазните петна от плочките лесно се отстраняват с концентрирана алкал.

2

Ако плочката е загубила блясъка си и е станала тъпа, избършете повърхността й с амоняк, като разбърквате 1-2 супени лъжици в 2 литра вода. Изсипете получения разтвор във всяка пръскачка от домакински химикали, напръскайте върху плочката и почистете с влажна гъба. Ако на плочката останат петна, отстранете ги с помощта на обикновена памучна кърпа.

3

Слаб разтвор на оцет, разреден с вода със скорост един на три, ще помогне да се отървете от петна от сапун. След обработка извадете хоросана от плочката и го оставете да изсъхне.

4

Не използвайте почистващи препарати на киселинна основа за обикновени плочки. Когато бъдат ударени, такива продукти могат да попречат на декоративния завършек и структурата на варов разтвор.

5

За малки, но сложни петна вземете малко сода за хляб и я смесете с вода, за да направите гъста паста. С малка четка (можете да използвате четка за зъби), нанесете получената паста с кръгово движение върху петното и след това изплакнете.

6

Опитайте да изтриете петна от боя, емайл или восък с парцал, потопен в разтворител или ацетон. За да не повредите кожата на ръцете си, не забравяйте да използвате гумени ръкавици.

7

Течният анти-мащаб ще ви помогне да се отървете от варовик върху плочки. Изсипете малко течност върху повърхността на плочката, изчакайте и отстранете с мека гъба. Освен това се справя с варовик и с прахосмукачка.

Полезни съвети

При почистване на плочки изхвърлете твърди и метални четки, тъй като те могат да причинят незначителни драскотини по плочките, в които мръсотията лесно да проникне, на практика е невъзможно да се измие в бъдеще.

Никога не използвайте белина, тъй като мръсотията от третираната повърхност не се почиства, а само се обезцветява. С всяко почистване видимият ефект ще намалее, докато напълно изчезне.

как да почистите плочки от мазнини