Logo decormyyhome.com

Как да почистите палто от овча кожа у дома

Как да почистите палто от овча кожа у дома
Как да почистите палто от овча кожа у дома

Съдържание:

Видео: Ремонт, покраска, чистка пальто из меха и кожи. 2024, Септември

Видео: Ремонт, покраска, чистка пальто из меха и кожи. 2024, Септември
Anonim

Една от популярните опции за зимно облекло е палто от овча кожа. Неговият външен вид и топлинно спестяващи свойства са високо оценени. За да може козината от овча кожа да служи възможно най-дълго, е необходимо да се погрижите за нея и своевременно да я почистите от мръсотия.

Image

С течение на времето козината от овча кожа губи привлекателния си вид, появяват се различни замърсявания, петна. В същото време не е необходимо да го давате на химическо чистене, тъй като е напълно възможно да почистите козината от овча кожа у дома. Има много евтини, но в същото време ефективни начини. Всички тези методи могат да бъдат разделени на мокри и сухи.

Мокри пътища

Необходимо е да се разрежда амоняк с вода в съотношение 1 към 2 и да се добави малко сапунена пяна. Получената избършете повърхността на козината от овча кожа 5-6 пъти. След това избършете останалия разтвор с влажна памучна кърпа и окачете палтото от овча кожа. След като изсъхне, можете леко да намажете третираната зона с ръце, за да придадете мекота.

Добавете малко боракс (10 - 15 ml) към сместа от вода и амоняк. Манипулациите са сходни, както в първия метод, само избърсването е достатъчно два или три пъти.

Ефективно средство е смес от сода и мляко или амоняк (в размер на 1 чаена лъжичка сода на разтвор).

Как да почистите палто от овча кожа, ако искате да премахнете петно ​​от мазнини или шоколад? Необходимо е само да се добави оксалова киселина (около 20-30 g) към воден разтвор на амоняк.

Сухи методи

Най-лесният начин да почистите козина от овча кожа, без да използвате вода, е да втриете грис или нишесте в петното. Втрийте внимателно, за да не повредите повърхността на кожата. Като алтернатива можете просто да излеете грис или нишесте върху петното, след което да покриете с няколко сухи салфетки и да поставите тежък товар. В резултат на това мазнините се абсорбират, остава само да почистите праха от продукта с четка.

Ако повърхността на козината от овча кожа е загубила кадифения си вид, можете да използвате груба гума или тънка шкурка (№ 0).

Яката, ръбовете на ръкавите и джобовете с често носене на овчи палта са осолени и започват да блестят. Един обикновен прах за зъби ще ви помогне да се справите с това, което трябва да се втрива на мазни места с твърда четка.

В случай, че козината от овча кожа е просто запрашена, прахосмукачка с мека дюза ще дойде на помощ. Едно-две-три и почистването на палто от овча кожа у дома няма да отнеме много време.

При почистване на козина от овча кожа не се препоръчва използването на такива продукти като сол, глицерин и бензин. Солта може значително да обезцвети повърхността на козината от овча кожа, глицеринът може да остави мазни петна, но не можете да говорите за бензин - острата му миризма ще остане дълго време. Основното тук е да не прекалявате и да спазвате мярката.

Свързана статия

Как да почистите палто от овча кожа у дома - няколко съвета