Logo decormyyhome.com

Как да почистите барабана на пералня

Как да почистите барабана на пералня
Как да почистите барабана на пералня

Видео: Как да почистите барабана за десет и пералня 2024, Юли

Видео: Как да почистите барабана за десет и пералня 2024, Юли
Anonim

Постепенно върху барабана и върху нагревателния елемент на пералнята се отлага не само слой от мащаб, но и други замърсители. Поради тази причина се увеличава вероятността от неизправност. Можете да решите проблема с помощта на специални инструменти.

Image

Инструкция за употреба

1

Купете специален декалер в пералнята. Не е подходящ за почистване на манекени, тъй като разваля гумените елементи, които се намират в барабана.

2

Изсипете праха директно в барабана на пералнята или в основното отделение за миене. Изберете най-дългата програма и включете устройството. Обърнете се към инструкциите, приложени към декалера, за препоръчани температури на пране.

3

Използвайте лимонена киселина, ако не сте намерили декалцификатор за перални в магазините. За да почистите барабана и нагревателния елемент, ви трябват около 100 г лимон. Температурният режим в този случай трябва да бъде 60 градуса.

4

Избършете барабана и гумените елементи на машината с гъба или четка, ако има останала мръсотия след процедурата. Ако имате много изтъркано стъкло на вратата, след това го почистете с GOI паста и след това използвайте почистващ препарат за стъкло и огледало.

5

Налейте малко климатик в специалното отделение и пуснете пералнята отново, но само по програмата „кондициониране“ или „допълнително изплакване“. Това е необходимо за по-пълно отстраняване на почистващото средство.

6

Ако почувствате неприятна миризма в барабана след почистване с анти-мащаб, след това изсипете праха и включете всяка програма. След като цикълът на миене приключи, отворете вратата и оставете барабана да проветрява.

7

Обадете се на капитана, ако се страхувате да използвате химикали, за да почистите машината от мащаб. Но заслужава да се отбележи, че професионалните инструменти се различават малко по състав от тези, които могат да бъдат намерени в магазините.

Полезни съвети

Почистете барабана и нагревателния елемент, ако е необходимо. Ако имате лошо качество на водата, почиствайте машината веднъж на всеки 7-14 дни за профилактика. Не се надявайте напълно на чудодейния ефект на праховете, които включват специални добавки.

как да почистите пералнята от мръсотия