Logo decormyyhome.com

Как да почистите алуминиевите съдове

Как да почистите алуминиевите съдове
Как да почистите алуминиевите съдове

Видео: Инокс, алуминий, месинг - реновиране 2024, Юли

Видео: Инокс, алуминий, месинг - реновиране 2024, Юли
Anonim

Алуминиевите съдове много често се използват в ежедневието. Той е лек, практичен, издръжлив, има свойството да се загрява много бързо и е най-подходящ за варене на мляко, като не позволява да го изгори. За да се предотврати образуването на филм, вреден за здравето и развалящ външния вид на алуминиевия продукт, такива съдове трябва периодично да се почистват.

Image

Ще ви трябва

  • - кофа с вода;

  • - офисно силикатно лепило, 80 г;

  • - сода каустик, 100 г;

  • - сода за пиене, 100гр.

Инструкция за употреба

1

Вземете кофа с вода. Разтворете силикатно лепило във вода, като го разбъркате. Загрейте получения разтвор до стайна температура.

2

Добавете сода пепел към загрята вода, разбъркайте я във вода. Покрийте кофата и доведете получения разтвор до кипене. Когато работите със сода пепел, бъдете внимателни - попадането на кожата може да причини изгаряния, при контакт с концентрирано вещество измийте засегнатата област със слаб разтвор на оцетна киселина или под течаща вода.

3

Когато водата заври, поставете съдовете, почистени от остатъци от храна, в кофа и ги варете 20-30 минути.

4

Извадете кофата с разтвора от котлона и оставете да се охлади с чиниите. Когато водата се охлади, извадете съдовете и ги изплакнете обилно под течаща топла вода.

5

Смесете сода за хляб с малко студена вода. Нанесете получената каша върху повърхността на съдовете и я разтрийте с кърпа от плътен материал или твърда гъба за известно време. Измийте сместа с топла вода и сапун за пране и избършете алуминиевите съдове на сухо.

Обърнете внимание

Алуминият ще се разгради много бързо от излагане на алкална и кисела среда, така че не съхранявайте храни с високо съдържание на киселина и соли в алуминиеви прибори, като туршия, конфитюр, осолена риба, супа от задушено зеле или кисело мляко. Не мийте алуминиевите съдове с алкални почистващи препарати.

Полезни съвети

За да поддържате блясъка на алуминиевите прибори, добавете няколко капки амоняк във водата по време на измиване. Периодично извършвайте следното почистване: избършете повърхността на съдовете, без да ги навлажнявате с зъбен прах, и след това изплакнете сместа с топла вода. Не замествайте прах за зъби с други абразивни продукти като прах за пране, креда или пясък, в резултат на това алуминиевата повърхност може да потъмнее.