Logo decormyyhome.com

Как да премахнете старите мазни петна

Как да премахнете старите мазни петна
Как да премахнете старите мазни петна

Видео: Почистете с камък? НЕ ВЯРВАМ! 2024, Юли

Видео: Почистете с камък? НЕ ВЯРВАМ! 2024, Юли
Anonim

Много лесно е да премахнете свежи петна от мазнини от дрехите, но ще трябва да се борите със старите. Има много надеждни битови решения, които ще се справят с проблема ви под формата на стари мазни петна по тъканта.

Image

Ще ви трябва

  • - нишесте, рафиниран бензин, филийка от застоял хляб;

  • - сапун, амоняк, терпентин, прах;

  • - магнезиев прах, етер, четка;

  • - сол;

  • - терпентин, амоняк.

Инструкция за употреба

1

Прекрасно средство за лечение на хронични мазни петна е картофеното брашно или с други думи нишестето. Разредете го с такова количество вода, за да се получи консистенция на гъста каша. С този състав намажете замърсената повърхност на дрехата и след няколко часа отстранете остатъците от нишесте с мека кърпа, навлажнена с чист бензин. В този случай трябва да се придвижите от ръбовете до центъра, за да не се разпръсне още повече. В края на процедурата избършете петната с престоял хляб и измийте в топъл сапунен разтвор.

2

Можете да премахнете старите мазни петна от дрехите по следния начин: смесете две части сапун фино смлени, две части амоняк и една част терпентин. С приготвения състав намажете замърсената зона и оставете за два часа. Остава само да измиете предмета в топла вода с прах или сапун "Антипятин".

3

Старите петна от моторното масло могат да бъдат отстранени с суспензия, направена от смес от магнезиев прах и етер. Поставете сварената каша върху замърсеното място, оставете да изсъхне. След като етерът се изпари, почистете магнезията с мека четка (за да не повредите тъканта). Измийте предмета в топла сапунена вода.

4

Можете да премахнете мазното петно ​​със сол. Разредете в три литра топла вода половин чаша трапезна сол. Поставете омазнените дрехи в солена вода и ги оставете заключени за два часа. Изплакнете обилно и разтривайте с често използван прах. По този начин ще можете да премахнете старото мазно петно ​​(ако само тъканта понася гореща вода и не избледнява).

5

Смесете в равни пропорции терпентин и амоняк. Разтрийте старото мазно петно ​​върху дрехите със сместа и оставете за няколко часа. Измийте продукта в топла вода и сапун. Този метод ще ви помогне лесно да се справите с дългогодишно масло и мазни петна.

стари дрехи