Logo decormyyhome.com

Как да премахнете ръждата от дрехите

Как да премахнете ръждата от дрехите
Как да премахнете ръждата от дрехите

Видео: Как да премахнете ръждата от тялото на колата 2024, Юли

Видео: Как да премахнете ръждата от тялото на колата 2024, Юли
Anonim

Когато материалът влезе в контакт с метални предмети, могат да останат петна от ръжда, които трудно се мият. Но с помощта на различни перилни препарати все още можете да се отървете от тях. Основното е да внимавате да не разваляте нещата.

Image

Инструкция за употреба

1

Ако петното се появи върху бял материал, прибягвайте до белина, съдържаща хлор. Препоръчително е да приемате продукта под формата на гел, не е трудно да намерите такова нещо - попитайте във всеки магазин за битова химия. Нанесете върху петното и оставете за няколко минути. След това измийте предмета с прах. Ако петното остане, повторете лечението. Не използвайте белина върху деликатни материи. В този случай всеки препарат за отстраняване на петна, съдържащ кислород, е по-добър.

2

Отстранете ръждата от дрехите с лимонена киселина, ако тъканта е боядисана в ярки цветове, които могат да избледнеят при контакт с белина. Сложете малко лимонов сок върху петното и изчакайте, след което измийте. Вместо цитрусов плод е подходяща и кристализирана киселина, която се продава в торби. Разредете го в топла вода, навлажнете петното и оставете за 10-15 минути.

3

Разредете 2 супени лъжици оцетна киселина в няколко литра вода. Накиснете продукта в разтвор за една нощ. Цветът няма да избледнее, тъй като киселината има тонизиращи свойства, освен ако, разбира се, не забравите да изперете и изплакнете дрехите навреме.

4

Ръждата може да се отстрани от деликатните тъкани с помощта на течност за миене на съдове с добавен глицерин (в равни пропорции). Нанесете върху петното, оставете няколко часа, след което измийте на ръка с добавянето на прах във вода.

5

Вземете помощта на оксалова киселина. Направете разтвор - 2-3 супени лъжици киселина в чаша студена вода. Навлажнете петното с разтвора и измийте вещта след няколко часа.

6

Обадете се на химическо чистене, ако всичките ви усилия са били неуспешни. Петното ще бъде отстранено с професионални средства, които са по-ефективни и не разрушават структурата на тъканите. Можете да вземете чисто нещо в същия ден или на следващия ден - това зависи от броя на поръчките при химическо чистене.

как да премахнете петна от ръжда