Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от боя

Как да премахнете петна от боя
Как да премахнете петна от боя

Видео: Ръчкам | Как да си оправим драскотините по боята на автомобила. ( Полиране на детайл ) 2024, Септември

Видео: Ръчкам | Как да си оправим драскотините по боята на автомобила. ( Полиране на детайл ) 2024, Септември
Anonim

За да се избегне появата на петна от боя е доста трудно, особено ако ремонтът в къщата е в разгара си. Боядисаните паркови пейки и перилата на магазините също могат да оставят неприятни следи върху нещата. Трудно е да се отървете от такива петна. Простите препоръки ще ви помогнат да се справите с този проблем.

Image

Инструкция за употреба

1

Отстранете петна от маслена боя с терпентин или рафиниран бензин. Не го бъркайте с този, по който се движат колите. Поставете оцветения предмет върху равна повърхност, така че да ви е удобно да боравите с петното. От грешната страна поставете марля, сгъната на няколко слоя, или бяла кърпа. Навлажнете памучен тампон в разтворител и притиснете за няколко минути към замърсената зона на продукта. След това избършете петна от краищата до средата. След като можете да изперете дрехите си в топъл сапунен разтвор.

2

Пригответе смес от рафиниран бензин и амоняк в съотношение 1: 1. С това решение ефективно се отстраняват дори стари петна от боя. Навлажнете памучна подложка в разтворител и обработете замърсяването. Повторете, ако е необходимо. След като петното изчезне, измийте дрехите и изплакнете.

3

Отстранете петна от боя на водна основа с топъл сапунен разтвор. Накиснете изцапания предмет за няколко часа. След това внимателно разтрийте петната с четка. Водното емулсионно мастило е добре отстранено по този начин.

4

Направете каша от рафиниран бензин и бяла глина, за да премахнете петна от боя от бели тъкани. Поставете получената маса на повредено място и изчакайте известно време. Когато газът се е изпарил напълно, почистете глината. Ако петното не може да бъде напълно отстранено, повторете процедурата.

5

Отървете се от петна от боя с глицерин. В аптеките той се продава в публичното пространство. Преди да започнете директно отстраняване на петна, нагрейте глицерин на водна баня или в микровълнова печка. След това го нанесете върху петното и оставете за 30-35 минути. След това измийте пътеката с течност за миене на съдове.

6

Чисти петна от боя с бял дух. За да направите това, навлажнете памучна подложка или пяна с гъба в продукта и обработете всички следи от боя. Преместете се от краищата до средата, за да предотвратите появата на петна.