Logo decormyyhome.com

Как да премахнете дънките от боя

Как да премахнете дънките от боя
Как да премахнете дънките от боя

Видео: Дънки за над 450 лв?! Ето как да си ги направите! 2024, Юли

Видео: Дънки за над 450 лв?! Ето как да си ги направите! 2024, Юли
Anonim

Ако върху дънките се появи петно ​​от боя, не хвърляйте веднага нещата в кошчето. Опитайте се сами да почистите материала с помощта на импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

Керосин, рафиниран бензин, ацетон, бяла глина, терпентин, глицерин, течност за миене на съдове, бял спирт, средство за отстраняване на петна.

Инструкция за употреба

1

Избършете прясно петно ​​с мастило с памучен тампон, потопен в рафиниран бензин или керосин, от краищата до средата. След това измийте дънките в топла вода с препарат за упорити петна. В допълнение, петна от боя могат да бъдат отстранени от леки тъкани с ацетон или средство за отстраняване на лак за нокти. Преди употреба тествайте действието на разтворителя в незабележима зона на продукта. Ако цветът на материала се е променил, изхвърлете този продукт.

2

Вземете равни пропорции на рафиниран бензин и бяла глина. Разбъркайте старателно до гладкост. Поставете пастата върху петна от боя и оставете бензинът да се изпари напълно. След това почистете глината с четка за дрехи. Измийте дънките в топла сапунена вода.

3

Използвайте терпентин за премахване на стари петна. Избършете замърсяването с памучна подложка, напоена с разтворител. За да няма петна, продължете от ръбовете до средата. След като измиете следата от петното с течност за миене на съдове или средство за отстраняване на петна. Изплакнете в течаща вода и измийте както обикновено.

4

Петното от боята на водна основа може да бъде отстранено, както следва. Измийте замърсената зона в топла вода със сапун или средство за отстраняване на петна. Изплакнете тъканта и измийте както обикновено. Ако петното е старо, накиснете дънките преди измиване с гореща вода с добавяне на почистващ препарат.

5

Маслената боя може да се отмие с течност за миене на съдове. Изсипете го в отделен съд и смесете с малко количество вода. Намокрете гъбата с пяна в получената смес и обработете петното от боята.

6

За да премахнете петното от боя, вземете бял дух. Нанесете го върху замърсена зона с кърпа или пяна гъба.

7

Загрейте глицерин на водна баня или микровълнова печка. Поставете го на повреденото място и оставете за известно време. След това измийте дънките в топла вода с пудра за упорити петна.

как да почистите боя от дънки