Logo decormyyhome.com

Как да поправите диван и да актуализирате тапицерията

Как да поправите диван и да актуализирате тапицерията
Как да поправите диван и да актуализирате тапицерията

Съдържание:

Видео: Претапициране на автомобилен таван - Tapicer.BG 2024, Септември

Видео: Претапициране на автомобилен таван - Tapicer.BG 2024, Септември
Anonim

Мека мебел, която работи от дълго време, често губи привлекателния си външен вид. Но не бързайте да изхвърляте увиснал диван или диван с избледняла тапицерия: можете сами да възстановите такива мебели, без да прибягвате до услугите на специалисти.

Image

Ремонтът на стар диван започва с оценка на състоянието на неговата рамка: обикновено гърба и седалката на дивана са подложени на най-износване, страничните стени могат да бъдат разхлабени или повредени. Последният етап на ремонта е банер за тапицерия, като старата тъкан може да е избледнена, износена и да има дупки.

Ремонт на рамка

И двата етапа на работата ще изискват демонтаж на мебелите - частични или пълни - в зависимост от конструктивните характеристики. При разглобяването е препоръчително да запишете последователността от действия, така че при повторно сглобяване да не забравяте къде са разположени точките за монтаж на различните елементи.

Първата стъпка е да разглобите подлакътниците на дивана и гърба му. В някои дизайни, за да се премахне облегалката, ще е необходимо предварително демонтиране на механизма за трансформация. След това развийте всички налични болтове и винтове, за да разглобите дивана на съставните му части.

Счупените участъци на рамката се отстраняват и се заменят с нови елементи. Можете да направите „лепенка“ за рамка или сами, като направите точни измервания и я изрежете от лист ПДЧ, или като се свържете с голям строителен хипермаркет, който осигурява дърводелска работа според скиците на клиента. В някои случаи повредените елементи могат просто да бъдат укрепени с дървен блок или парче ПДЧ, като ги фиксирате върху рамката с гайка и шайба.

Ремонтът на пружинния блок се свежда до подмяната на „увисналите“ пружини: за това фиксирането на повредената спирала се разхлабва и се усуква като винт. Пружината се заменя с нова, внимателно фиксирана. Ако има твърде много повредени пружини, тогава е препоръчително да смените цялото устройство.

Страничните части на дивана се проверяват за цялост, инсталирайте дървени "лепенки" в случай на силно повредени елементи, затегнете всички болтове и винтове, които са разхлабени по време на работа.