Logo decormyyhome.com

Как да настроите миксера

Как да настроите миксера
Как да настроите миксера

Видео: Миксер! Быстрый замес раствора, ответы! Шайтер Андрей. 2024, Юли

Видео: Миксер! Быстрый замес раствора, ответы! Шайтер Андрей. 2024, Юли
Anonim

Всеки миксер, от най-евтиния домашен модел до най-сложния и скъп, винаги се чупи. Разбивката му създава много проблеми. За да не губите време в очакване на водопроводчика, разглобете смесителя и го настройте сами.

Image

Ще ви трябва

  • - специален ключ;

  • - отвертка;

  • - уплътнител;

  • - шкурка;

  • - абразивна паста.

Инструкция за употреба

1

За да настроите смесителя, проверете състоянието на въртящата се гайка за източване. Обърнете внимание на разширяващия пръстен и гуменото уплътнение. Особено често уплътнението се проваля. Ако е неизползваем, той трябва да бъде заменен. Ако нямате резервна част под ръка, всяко гумено уплътнение, отговарящо на размера, ще се справи. Вместо разширителен пръстен, изработен от пластмаса, можете да завиете медна тел, без да влияете на работата на миксера. Основното е, че тя съвпада в диаметър.

2

Проверете устройството за превключване, което се използва за прехвърляне на вода под душ или кран. Това е най-вероятният проблем, който се среща при 80% от смесители от различни дизайни. Проверете уплътненията и уплътненията. Състоянието им в повечето случаи е неподходящо за по-нататъшно обслужване. Първият симптом при срив на превключвателя е локва под крана, резки вода и външни звуци, идващи от водопроводната тръба.

3

Ако изтичането на вода не може да се регулира чрез подмяна на дефектните пръстени и уплътнения, проверете външното състояние на смесителя за забележими механични повреди. Ако те отсъстват, продължете да демонтирате смесителя, за да регулирате местоположението на коничния щепсел на гнездото. За да направите това, демонтирайте смесителя и проверете състоянието на уплътненията, както и монтажа на щепсела на контакта.

4

Разхлабете гайката, издърпайте дръжката с шпиндела. Внимателно извадете щепсела, като внимавате да не нанесете допълнителни щети. Вземете креда и нарисувайте няколко ивици върху тапа. След това вкарайте тапата обратно в гнездото и завъртете първо към едната, после към другата страна.

5

Извадете тапата отново и проверете състоянието на лентите от креда. Ако те се изтрият неравномерно, това означава, че тапата е неравномерно прикрепена към стената и на нейната повърхност има така наречените „ожулвания“, които могат да бъдат отстранени с шкурка. След това използвайте абразивна паста за фина настройка на пролуките между контакта и щепсела.