Logo decormyyhome.com

Как да полирате мебели

Как да полирате мебели
Как да полирате мебели

Видео: Комната Максима наконец укомплектована / Новая Мебель в игровой / РУМ ТУР с ванной Мистер Макса 2024, Юли

Видео: Комната Максима наконец укомплектована / Новая Мебель в игровой / РУМ ТУР с ванной Мистер Макса 2024, Юли
Anonim

За да възстановите перфектния ред в апартамента, не е достатъчно само да прашите мебелите. Шкафове, маси и шкафове трябва да бъдат полирани със специални инструменти. Това ще придаде на дървото красив матов блясък, а стаята - комфорт и добре поддържан.

Image

Ще ви трябва

  • - мебелен восък;

  • - естествен пчелен восък;

  • - течен лак;

  • - Плат за полиране;

  • - памучни тампони;

  • - широка четка;

  • - терпентин;

  • - изсушаващо масло.

Инструкция за употреба

1

Преди да започнете, вземете правилния инструмент. Мебелите от естествено дърво с матирана полирана повърхност се препоръчват да се обработват със специален мебелен восък. В продажба има тонирани продукти, които могат да освежат цвета на дървото. Античните мебели са най-добре полирани с естествен пчелен восък без багрила. Фурнированите и лакирани повърхности се обработват с течен лак на маслена основа.

2

Избършете повърхността от прах. Ако се намери петно ​​върху него, изтрийте го. Бели кръгове от мокри очила се отстраняват с тампон, потопен в смес от масло и одеколон. По същия начин можете да премахнете ударите от химикалка или молив. Повърхността, която ще се третира, трябва да е суха.

3

Когато работите с естествено дърво, изберете мебелен восък, за да съответства на цвета на повърхността. Той не само трябва да придава блясък, но и леко да оцветява мебелите, освежаващи цвета му. Сложете малко средства върху мека кърпа и я втрийте в дървото с меки кръгови движения. Започнете с големи повърхности, последни обработващи нишки, раздели, чекмеджета и рафтове. Не взимайте твърде много пари, в противен случай восъкът ще падне неравномерно и ще образува тъпи петна по повърхността на мебелите.

4

Антични скринове и гардероби могат да бъдат полирани с естествен пчелен восък. Загрейте го на водна баня и го нанесете с широка четка върху повърхността. Разтрийте продукта с мека кърпа до пълното му абсорбиране и полирайте дървото до блясък.

5

Модерните мебели с гладка повърхност от естествен фурнир могат да бъдат обработени с индустриални течни маслени лакове. Напръскайте продукта от спрей или го нанесете с памучен тампон върху повърхност, предварително почистена от прах. Внимавайте с очилата - лакът е лошо измит от тях. Разтрийте продукта с мека кърпа и полирайте, докато се абсорбира напълно.

6

Индустриалният течен лак може да бъде заменен с обикновена домашна рецепта. Смесете половин литър изсушаващо масло с четвърт литър терпентин. Изсипете сместа в плътно завит съд. Поставете го върху мебелите с памучен тампон и го разтрийте със суха вълнена кърпа, за да блести.