Logo decormyyhome.com

Как да измиете чайник

Как да измиете чайник
Как да измиете чайник

Съдържание:

Видео: how to lose belly fat in 1 week with lemon diet Get flat stomach fast | lose weight fast 2024, Юли

Видео: how to lose belly fat in 1 week with lemon diet Get flat stomach fast | lose weight fast 2024, Юли
Anonim

Чайник е наистина емблематично парче кухненски съдове. Цялото семейство се събира на маса по време на чаено парти. Освен вещества, приятни на вкус, чай съдържа оцветители и биологични пигменти, благодарение на които напитката придобива своя цвят. Когато варите чай, оцветителите се фиксират върху вътрешната повърхност на чайника. Не е трудно да измиете чайника, но ако го оставите непоправен за известно време, премахването на тъмното покритие ще бъде по-трудно.

Image

Как да измиете плака от чайник

Можете да измиете чая от чайника в съдомиялната машина, за това поставете чайника в машината, добавете почистващ препарат (това може да бъде специален препарат за таблетки или перилен препарат под формата на прах или течност). Задайте необходимата температура и в крайна сметка получавате чист чайник без неприятна чаена плака.

За ръчно почистване можете да използвате както течен препарат за миене на съдове, така и прах, но не съдържащ абразивни вещества, за да не надраскате повърхността на чайника.

Чаят може да се мие със специални продукти на основата на хлор. За целта нанесете малко количество от продукта върху гъбата, старателно почистете външната и вътрешната повърхност на чайника, оставете продукта за 10 - 15 минути, след което изплакнете под течаща вода.

Можете да измиете чайника с питейна сода. В отделна чаша направете каша от питейна сода и вода. С помощта на гъба, набрашнете каша, изтрийте замърсените места.

Смес от сода (4 супени лъжици) и бял оцет (1 чаша) добре ще отмие покритието. Вземете голяма тенджера и в нея кипнете вода. Когато водата започне да се охлажда, добавете към нея сода и оцет. Водата ще започне да се пени (това е сода и оцет реагират помежду си). Потопете чайника си в тенджера и го оставете да преседи няколко минути. След това изплакнете обилно с много чиста вода.

Ако чайникът е метален, тогава можете да сварите Coca-Cola или спрайт в него. Те добре ще почистят чайника от плака.

Друго средство, изискващо кипене: залейте чайника с вода, изстискайте там два лимона, оставете за една нощ, кипете.

Ако чайникът не е метален, можете да поставите няколко резена лимон в него и да изсипвате вряща вода всеки път след пиене на чай, оставете за няколко часа.

Фините чайове помагат за почистване на чайника. За целта натопете влажна гъба в сол и почистете отвътре и отвън.