Logo decormyyhome.com

Как да мием тоалетна без химикали

Как да мием тоалетна без химикали
Как да мием тоалетна без химикали

Видео: VAN TOUR Яркочервен модерен компактен Hymer Ayers Rock Camper Van с душ, тоалетна и фиксирано легло 2024, Юли

Видео: VAN TOUR Яркочервен модерен компактен Hymer Ayers Rock Camper Van с душ, тоалетна и фиксирано легло 2024, Юли
Anonim

За да светне тоалетната девствена бялост, не е необходимо да се използват опасни битови химикали. Санирайте водопровод, измийте тоалетната от плака и мръсотия може да се направи и с помощта на по-меки домашни средства.

Image

Ще ви трябва

  • - лимонена киселина;

  • - оцет;

  • - сода;

  • - амоняк или водка;

  • - разтворим витамин С или аспирин.

Инструкция за употреба

1

За да почистите дренажния отвор, изсипете чаша оцет в тоалетната или добавете две до три супени лъжици лимонена киселина. Това е най-добре да се направи преди работа или през нощта: домашните лекарства са по-меки в сравнение с мощните домакински химикали, съответно и времето за излагане трябва да бъде по-дълго. Някои домакини препоръчват да наливате сладки газирани напитки в тоалетната - те също имат почистващ ефект, но същата лимонена киселина действа като активното вещество в тях. Така че е по-добре да използвате самата киселина, а не „обогатена“ с багрила и подсладители, вместо сода.

2

Жълт камък, образуван на тоалетната, също може да бъде отстранен с оцет. Изсипете оцет върху мръсотията и го оставете да престои няколко часа, след което почистете тоалетната с четка или четка. Вместо оцет може да се използва лимонов сок или разтвор на лимонена киселина като почистващо средство. Преди да почистите тоалетната от камъни, препоръчително е първо да изключите подаването на вода, а след това също да източите водата, натрупана в резервоара. В този случай продуктите за почистване на дома няма да се разреждат и ефектът им ще бъде по-ефективен. След като киселината се справи с тъмното покритие, почистете правилно тоалетната с четка и изплакнете всички остатъци.

3

Ако замърсяването остане от вътрешната страна на тоалетната, те могат да бъдат почистени с обикновена питейна сода.

4

Външната повърхност на тоалетната чиния и седалката могат да бъдат третирани с топла вода с добавяне на амоняк (30-40 капки на чаша вода) или водка (1 част водка до 5 части вода).

5

За да предотвратите появата на жълта плака на тоалетната, можете да предприемете превантивни мерки, като от време на време поставяте няколко таблетки разтворим витамин С или аспирин в отвора за резервоар и дренаж, или лъжица лимонена киселина. В този случай ще бъде много по-лесно да миете тоалетната следващия път.