Logo decormyyhome.com

Как да измиете вар

Как да измиете вар
Как да измиете вар

Видео: 📣TAVUK BAGETİ MUTLAKA BU ŞEKİLDE YAPIN TADINA LEZZETİNE HAYRAN KALACAKSINIZ 2024, Юли

Видео: 📣TAVUK BAGETİ MUTLAKA BU ŞEKİLDE YAPIN TADINA LEZZETİNE HAYRAN KALACAKSINIZ 2024, Юли
Anonim

Ремонтът е труден бизнес, не винаги приятен, но необходим. Тези, които самостоятелно ремонтират домовете си, знаят, че всеки етап на работа изисква известна подготовка. Една от тези стъпки е отстраняването на вар от повърхностите на помещенията.

Image

Ще ви трябва

  • - плоска шпатула

  • - метална четка

  • - пяна с валяк или спрей с вода

  • - парцали

  • - контейнер с топла вода за отстраняване на особено сложна вар.

Инструкция за употреба

1

За да премахнете стара вар от стена или таван, трябва да се подготвите и да подготвите необходимите инструменти. Първоначално трябва да се защитите. За целта намерете предпазни очила, шапка или кърпа, респиратор и гумени ръкавици.

2

Защитете всички предмети в стаята, като ги покриете с пластмасова обвивка, в противен случай, освен да премахнете вар, ще трябва да почистите и полилеи, шкафове и пода.

3

Работата по отстраняването на старата вар е много прашна, затова занесете всички домакински уреди в друга стая, свалете завесите от прозорците, покрийте чашата с вестници или филм.

4

Не забравяйте за вентилацията, осигурявайки приток на свеж въздух в ремонтираното помещение.

5

Вземете валяка, леко навлажнете пяната с вода и леко нанесете вода върху варовата стена. Оставете водата да се накисне и изсъхне. Повторете намокрянето. Навлажнете трудните места с пулверизатор. Не позволявайте преовлажняване и капене на водата на пода - това само ще допринесе за проблемите с почистването. Лаймът ще започне да изостава.

6

Вземете шпатула и, като я държите под остър ъгъл към стената, започнете да почиствате вар. Не забравяйте за ъгли, места на фуги на плочи и други трудни места. След като почистите основния слой вар, почистете остатъците. За да направите това, използвайте метална четка (или мелница със специална дюза).

7

Използвайте намокряне с гореща вода, последвано от изсушаване, ако варовикът не се отстрани. Изтрийте остатъчната вар от повърхността с влажна парцал, оставете я да изсъхне, измажете всички открити повреди, след това нанесете грунд и оставете да изсъхне.

Обърнете внимание

Запомнете - варата, която се измива, е агресивна среда, така че ако частици вар попаднат върху кожата или очите ви, изплакнете с много вода.