Logo decormyyhome.com

Как да различим козината на чинчила

Как да различим козината на чинчила
Как да различим козината на чинчила

Видео: Чинчили и какво трябва да знаем 2024, Юли

Видео: Чинчили и какво трябва да знаем 2024, Юли
Anonim

Палто от шиншила на върха на модата. Въпреки факта, че козината на този малък гризач е много нестабилна за абразия, неговата проветривост, нежност и елегантност правят шиншилата много популярна. Покупката на такова кожено палто обаче може да бъде много рисковано начинание. Пазарът е пълен с фалшификати. Дори в лъскавите списания статиите за продуктите от чинчила често са придружени от снимки на съвсем различна козина.

Image

Инструкция за употреба

1

Първият знак е цената. Цената на козината от шиншила е много висока, цената на кожено палто варира от пет до сто хиляди долара, в зависимост от естествения цвят на козината, стила и качеството на кожата.

2

Обърнете внимание на структурата на козината. Шиншила от една луковица на косата расте около петдесет косми, тънки като паяжина. Тази уникална структура прави козината необичайно дебела, никое друго космати животно не може да се сравни с нея по този показател.

3

Цветът на косата по цялата дължина е разнороден. Следователно, козината от чинчила изглежда блести, когато се носи и изглежда много елегантна. Естественият цвят на чинчилата е тъмносив с бяло или синкаво-бяло коремче. В плен се развъждат животни с други видове цвят. Затова не се смущавайте при вида на кожено палто в кафяво-бежови тонове. Козината на чинчила рядко се боядисва, за това е твърде скъпа.

4

Не забравяйте, чинчилата е малък гризач. Следователно размерът на кожата на най-широкото място не може да бъде по-голям от ширината на мъжката длан. Ако това не е така, тогава най-вероятно сте заек.

5

Възглавниците на чинчила имат почти еднаква дължина със скрити косми. Твърдите косми в чинчилата напълно липсват. Пухът изглежда малко вълнообразен. Той е много нежен, почти въздушен. В сравнение с него заешката козина е груба.

6

Претеглете продукта в ръката си. Истинската чинчила е много лека. Мантия, направена от триста кожи, тежи не повече от два килограма. Кожусите дори от най-нежния заек са много по-тежки, тъй като косата на заека е по-гъста.

7

Чинчилите нямат потни и мастни жлези и следователно продуктите от козината на шиншила нямат мирис.

8

Заешката козина бързо поема температурата в помещението, в което се намира, а козината от чинчила винаги изглежда малко хладна на допир.

9

В Китай и Франция се отглеждат специални породи късокоси зайци: Рекс и Орилаг, козината на които имитира козината на чинчила. Той е особено лек, мек и копринен. В същото време цената на палто от френски орилаг е сравнима по цена с норково палто. Често дори заешки кожи се нарязват до размера на чинчила, за да се постигне максимална прилика. Уникалната структура на купчината обаче е невъзможно да се имитира.

10

Козината на чинчила по корема е по-къса, отколкото на гърба. Ивица с малко по-малко висока купчина също минава по билото. Когато режат кожите на малки животни, те се опитват да ги използват напълно, така че зашитият плат от козина изглежда вълнообразен. Заедното палто на Rex изглежда по-плоско, докато ширината на тъмната част е много по-широка от тази на шиншилата.

Полезни съвети

Кожено палто от чинчила не е ежедневен предмет, не е проектирано за ежедневно носене. Ако основната причина да искате да имате такова кожено палто за вас е необичаен моден цвят, изберете продукт от Rex заек или Orilag заек. Те са много носими и струват много по-малко, докато са много подобни на козината на чинчила.

шиншила кожено палто цена