Logo decormyyhome.com

Как да отворите барабана на пералня

Как да отворите барабана на пералня
Как да отворите барабана на пералня
Anonim

Случва се, че поради повреда, чужд предмет или неизправност в програмата, барабанът на пералната машина е задръстен. В машина с горно зареждане издърпването на пране става проблематично поради неговите дизайнерски характеристики.

Image

Ще ви трябва

Филипска отвертка, твърда тел, фенерче.

Инструкция за употреба

1

Изключете устройството от мрежата, канализацията и водоснабдяването. Занесете го в добре осветена, просторна стая. Сменете транспортните болтове. Отворете капака и внимателно проучете дизайна. Трябва да видите малки дупки в барабана, покрити с пластмаса отвътре. Отвън, ключалките обикновено стърчат.

2

Натиснете едновременно кламерите на ключалките, така че плочите да попаднат в барабана. Издърпайте прането от уреда през отворите. За това могат да бъдат полезни дълги пинсети или куки, изработени от твърда тел на дръжката. След това използвайте жицата, за да стигнете до вратата. За удобство си запалете фенерче. Ако барабанът е стоял така, че да не е възможно да стигнете до дупките, отстранете страничните стени. Използвайте отвертка Phillips, за да развиете задната стена.

3

За да премахнете чужд предмет, поставете машината отстрани. Намерете дебелата гумена тръба за източване на дъното на резервоара и я изключете. Поставете ръката си в отвора, който се отваря, и отстранете чуждия предмет в пространството между резервоара и барабана. За удобство въртете барабана периодично. Внимателно инспектирайте работното колело на изпускателната помпа, там често се получават малки неща.

Обърнете внимание

Ако пералната ви машина е в гаранция, веднага се обадете на съветника. Самоанализът може да доведе до повреда в сервиза при ремонт.

Полезни съвети

Проверете случая, производителят се опитва да скрие всички връзки и крепежни елементи. Помнете местоположението на всеки болт, тъй като понякога производителите използват крепежни елементи с различен диаметър.

миризмата в барабана на пералнята