Logo decormyyhome.com

Как да почистите барбекюто от сажди

Как да почистите барбекюто от сажди
Как да почистите барбекюто от сажди

Видео: Курица на ростере на гриле (рецепт на газовом гриле) 2024, Септември

Видео: Курица на ростере на гриле (рецепт на газовом гриле) 2024, Септември
Anonim

Има два основни вида барбекюта, които могат да бъдат разделени на неподвижни, изградени върху личен парцел или вила, и сглобяеми, които са пригодени за транспортиране. Но тези и други изискват специални грижи и почистване след директна употреба.

Image

Не отлагайте почистването на мангала за дълго и го почиствайте в мръсна форма, като по този начин само влошавате ситуацията и си създавате допълнителни проблеми. Отдавна са дните, когато почистващите препарати са били метална ренде или пясък, понякога е необходимо да се изстърже саж от стена за барбекю с нож.

Съвременните средства за почистване на скарата дойдоха на помощ: различни пени, гелове и четки, които лесно могат да премахнат саждите, саждите и саждите, мазните петна и остатъците от храна. Някои бутилки вече са оборудвани с вградени гъби и четки, което е много удобно за всяка домакиня. Просто трябва да нанесете течността върху стените на барбекюто и да изчакате малко, след което изплакнете с чиста вода. А специалните ергономични четки за почистване на метални предмети могат да премахнат въглеродните отлагания от най-недостъпните места и ъгли на барбекюто.

За да почистите барбекюто, което работи на синьо гориво, е необходимо вътрешността да се покрие с алуминиево фолио. По този начин вие предпазвате газовите дюзи от вода. Нанесете течност за миене на съдове върху найлоновата четка и внимателно почистете повърхността от сажди и сажди, действайте внимателно, за да не оставите драскотини. След това измийте барбекюто с парцал, потопен в гореща вода и избършете на сухо със салфетка. Остава само да обработите стените на скарата с растително масло, като използвате малко парче плат, това ще му придаде блясък и ще го предпази от въглеродни отлагания.

Пригответе си ефективен разтвор за почистване на скара, за това смесете четвърт чаша сода с литър студена вода. Вземете четка с твърда четина и навлажнете в приготвения разтвор, почистете старателно барбекюто, изплакнете с чиста вода и избършете със суха кърпа. Мангалът отново ще бъде толкова добър, колкото нов. Между другото, содовият разтвор също може да почисти скарата, шишчета и други метални аксесоари.