Logo decormyyhome.com

Как да избелите баня

Как да избелите баня
Как да избелите баня

Видео: DIY Изсветляване на кожата - How to brighten the skin with lemon 2024, Юли

Видео: DIY Изсветляване на кожата - How to brighten the skin with lemon 2024, Юли
Anonim

Постепенно банята пожълтява и се покрива с трудно отстраним покритие. Особено този проблем тревожи собствениците на чугунен водопровод, практически не се установяват върху акрилно замърсяване. Не бързайте в магазина, за да си купите нова вана или облицовка, опитайте се да избелите тази.

Image

Ще ви трябва

  • - почистващ прах;

  • - средства с хлор;

  • - спрейове с киселини;

  • - лимонена киселина или оцет.

Инструкция за употреба

1

Стара вана от чугун с малки пукнатини може да бъде избелена с почистващ прах и метална гъба. Навлажнете водопровод, поръсете гъсто с продукта и активно го разтрийте с четка. Ако първият резултат не е това, което бихте искали, повторете обработката.

2

Ако ваните или ръждивите отлагания са натрупани върху банята, първо я отстранете с почистващ прах, след което нанесете продукт, който съдържа хлор. Оставете за 10-15 минути и изплакнете обилно с топла вода. Когато работите с агресивни вещества, опитайте се да не вдишвате изпарения, за да не отровите и не изгорите дихателните си пътища.

3

Можете да избелите нова вана само с нежни средства, които не увреждат пръскането. Потърсете кремообразни почистващи продукти в магазините, които съдържат много фини абразивни частици. Намажете водопроводно щедро с гъба и оставете за 30 минути. След известно време изплакнете сметаната с вода.

4

Погледнете съвременните спрейове, които не само премахват варовика, но и избелват. Те включват различни киселини, които лесно могат да се справят дори с най-устойчивите замърсители. Не забравяйте да носите ръкавици, за да не повредите кожата на ръцете и ноктите.

5

Можете да премахнете замърсяването и избелването на акрилни водопроводни тръби само със специални средства, препоръчани от производителите. Погледнете в инструкциите за експлоатация, тя трябва да посочва кои спрейове са подходящи. Много компании, които продават подобни продукти, предоставят услуги за възстановяване на акрил. Ако имате желание, обадете се на специалист.

6

Можете да изневерите малко. Вечер изтеглете пълна баня с гореща вода, добавете 200 г лимонена киселина или 2 бутилки оцет (миризмата ще бъде много остра), затворете вратата. На сутринта просто изцедете разтвора и почистете водопровод с гъба и крем.

как да избелите вана от чугун през 2018 г.