Logo decormyyhome.com

Как да избелим лен

Как да избелим лен
Как да избелим лен

Видео: Джони Джони | Johny Johny Yes Papa | Детская песенка + Караоке на русском 2024, Юли

Видео: Джони Джони | Johny Johny Yes Papa | Детская песенка + Караоке на русском 2024, Юли
Anonim

Ленът е доста плътен материал, който може да се избелва с различни средства, така че ако вашите предмети са жълти или сиви - няма причина за неудовлетвореност. Във всеки случай трябва да се внимава при провеждането на такива процедури, в противен случай тъканта ще се влоши.

Image

Ще ви трябва

  • - белина с кислород;

  • - persol;

  • - оцетна киселина;

  • - водороден пероксид;

  • - прах с оптичен избелвател.

Инструкция за употреба

1

Вземете белина за кислород. Ако имате лоша вода, предварително я филтрирайте или кипнете и оставете да престои. Разтворете нужното количество продукт във вода (посочете дозировката в инструкциите). Накиснете продукта за няколко часа или през нощта, а след това просто го измийте в пералнята или ръчно.

2

Добавете persal за всяко измиване. Той се продава в хардуерни магазини в чанти и донякъде напомня на обикновен прах. Но инструментът се използва като средство за отстраняване на белина и петна. Ако ленената кърпа е много сива, накиснете я в разтвор на персол и прах за 12 часа. Не се притеснявайте, продуктът няма да се влоши от това.

3

Направете слаб разтвор на оцетна киселина - 5-7%. Изсипете течност в емайлирани съдове, накиснете кърпа в нея, покрийте съда с капак и оставете за няколко часа. След това просто трябва да измиете продукта по обичайния начин.

4

Водородният пероксид също има избелващи свойства. Добавете 3 супени лъжици течност на литър вода. Накиснете продукта за един ден или поне за нощта. На сутринта ефектът ще бъде очевиден - тъканта ще стане по-лека.

5

Купете добър прах, който включва оптичен избелвател. Това е може би най-сигурният начин да се отървете от жълтостта и сивотата на тъканта. Измийте нещата само с този прах и в чиста вода. След кратък период от време бельото ще стане бяло.

6

Обадете се на химическо чистене, ако все още не можете да избелите бельо. Ще ви бъде помогнато да направите това срещу заплащане.

Обърнете внимание

Не използвайте избелватели, които съдържат хлор, и не подлагайте продукта на кипене в този разтвор. Първо, влакната на тъканта ще станат по-тънки и нещото ще придобие лош вид. И второ, дишащите изпарения са много опасни, тъй като има голяма вероятност от отравяне.