Logo decormyyhome.com

Как да избелите тениска

Как да избелите тениска
Как да избелите тениска

Видео: Дрехи с избелен ефект / Tie-Dye / Try On Haul 2024, Юли

Видео: Дрехи с избелен ефект / Tie-Dye / Try On Haul 2024, Юли
Anonim

Тениските са универсално облекло както в летните горещини, така и в хладно време. Но белите тениски се нуждаят от специални грижи. И понякога има ситуации, когато скъпите избелвачи и прахове с петна по бели неща не могат да се справят. Или снежнобяла тениска пожълтяла или стана сивкава, като същевременно загуби предишната си ослепителна белота.

Image

Инструкция за употреба

1

За да не ви пожълти тениската и да не стане сива след измиване, измийте я отделно от светли и цветни предмети. Ако съдържа лен или памук, измийте отделно от вълна и синтетика. Когато миете в пералня, добавете прах за избелване към нормалния прах или изсипете белина в отделението за предварително промиване. Не забравяйте да погледнете опаковката. Тези продукти трябва да са подходящи за използване в автоматична пералня и за пране на бяло.

2

Ако се страхувате да използвате белина, не забравяйте как преди няколко десетилетия се справяха с проблема с избелването на белите неща. Кипенето с белота беше много популярно по онова време. Този метод е подходящ за вас само ако тениската ви е памучна. В 10 литра вода добавете 500 грама сода пепел и 500 грама белина. Оставете разтвора за два дни, след което прецедете. Сварете тениска в този разтвор най-малко два часа. Но знайте, че такъв метод на избелване води до бърз отказ на тъканта. И има по-нежни начини.

3

Можете също така да избелите тениска с калиев перманганат. Добавете малко количество калиев перманганат в кофа с топла вода, така че водата да придобие мек розов нюанс, и 200 грама обикновен прах за пране. След това в кофата спуснете вече измитото нещо, покрийте с полиетилен отгоре и изчакайте, докато водата изстине. Изплакнете старателно ризата след тази процедура.

4

Бившата ослепителна белота на вашия артикул ще ви помогне да върнете разтвора на водороден прекис. Напълнете кофа или леген с топла вода и добавете една чаена лъжичка 3% водороден пероксид на 2 литра вода. Добавете шепа сода. Спуснете тениската в получения разтвор за 20 минути. За да избелите равномерно, смесете елемента периодично.

5

Преди измиване накиснете тениската за няколко часа във вода с амоняк. Той предотвратява пожълтяването на бельото и омекотява водата. Ако артикулът е много мръсен, добавете 3 чаени лъжички терпентин.

6

За да подчертаете белотата на тениската, използвайте синя пудра. Поставете го в 4 слоя марля и го поставете в хладна вода. Извадете тензуха след оцветяване на водата. След това разбъркайте получения разтвор и потопете бялото нещо в него.

Обърнете внимание

Не забравяйте, че бяло нещо може да загуби цвета си не само поради замърсяване, но и поради дългосрочно съхранение. Ето защо мръсното бельо не може да се съхранява дълго време.