Logo decormyyhome.com

Как да победим бенка

Как да победим бенка
Как да победим бенка

Видео: Атипичный аутизм поведение ребенка в 8 лет. 2024, Юли

Видео: Атипичный аутизм поведение ребенка в 8 лет. 2024, Юли
Anonim

Молът не е толкова често срещан проблем за настоящето, който по някакъв начин, но се научи да се бори. Ако погледнете същността му и я разберете добре, се оказва, че това изобщо не е проблем, какъвто е бил в миналото.

Image

Човек е свикнал да съхранява дрехите си в затворени пространства (шкафове и т.н.). Където и да се намират тези мебели: в апартамент или в частна къща - най-често срещаният проблем, който е свързан с тях, е бенката.

Домакините нямат намерение да издържат дълго време на това състояние и бързо започват да демонтират „развалините“ си в килера. Те виждат развалени неща и, изследвайки дупките, започват да изрисуват неумели определения в посока на крилатите насекоми.

Image
В момента има много различни съвременни средства, предназначени за борба с молци. Обикновено се използват от млади хора. Поколение, чиято възраст надхвърли шестдесет години, в тази борба те предпочитат да използват инструмент, който е тестван с години. Това е нафталинът, който те ще защитават с "пяна в устата", опитвайки се да докажат на младите, че е по-добре да не го намерят. Всъщност в края на ХХ век нафталинът беше всеобщо забранен, но продължава да се използва в Русия.

Причината за забраната беше проучване на американски учени, които откриха, че нафталинът може да причини рак. За съжаление у нас все още не се обръща внимание. Това химично съединение все още може да се намери в продажба на някои места. Находчивите продавачи представят този инструмент като единствения, който може да се справи с молци и това, според старата памет, продължава да се използва от нашите баби и дядовци. Всичко това обаче дава само временен ефект. Правилният начин би бил директно да повлияе на причината за появата на молец.

Ако погледнете корена на проблема, се оказва, че нашите неща изобщо не са ни необходими. Митът, в който тя обича вълнени неща, съществува от много дълго време. Молецът е насекомо, което се нуждае от органични вещества, за да поддържа жизнените си функции. Доставчик на органични вещества е човекът. Използвайки дрехи, той оставя върху него частици от кожата си, потта и косата си, което е лакомство за тези насекоми. И тъй като органиката е тясно свързана с тъканта на облеклото, вредителите не я презират.

Image

Въз основа на това учените заедно с ентомолозите стигнаха до заключението: за да се отървете от молци, дрехите трябва да се почистват. Това се прави най-добре при химическо чистене. След като нещата, увити в полиетилен, се върнат под него, може да се запази специфична миризма. Подобен проблем е лесен за решаване. Достатъчно е да изнесете нещата навън (на балкона), да ги оставите там за 2-3 часа и миризмата ще изчезне.

Такъв прост начин ще помогне да се отървете от крилатите „терористи“. Ако имате този проблем, внимателно наблюдавайте дрехите си и използвайте услугите за химическо чистене поне веднъж на няколко месеца.