Logo decormyyhome.com

Как да почистите восък от свещник

Как да почистите восък от свещник
Как да почистите восък от свещник

Видео: Кант Лекторий: «Что такое жидкие парафины и как их использовать беголыжнику?» 2024, Септември

Видео: Кант Лекторий: «Что такое жидкие парафины и как их использовать беголыжнику?» 2024, Септември
Anonim

Използването на свещници е необходимо за създаване на романтична и уютна атмосфера. Много често капки от восък остават върху свещник от изгоряла свещ. И за да ги премахнете, трябва да опитате.

Image

Ще ви трябва

Топла вода, мек парцал, фризер, бял спирт, полиращи агенти, Аксидол

Инструкция за употреба

1

Настържете колкото е възможно повече восък с дървени пръчици сладолед или с пръсти. За по-лесно почистване омекотете восъка със сешоар или топла вода. Никога не използвайте нож или нещо метално, защото това ще повреди повърхността на свещника.

2

Изплакнете останалия восък с бял спирт, нанасяйки го върху мек парцал. Продава се в отделите за битова химия.

3

Полирайте свещника по начина, препоръчан за материала, от който е направен. Например, пастата и филцът goy са подходящи за полиране на месингови свещници.

4

Има и друг начин за почистване на свещника. Поставете го във фризера за час. След това веднага отстранете големи парчета восък. Отстранете остатъците с гореща вода.

5

Ако свещниците са златни, сложете ги в купа с гореща вода и напълнете с прах. След това ги избършете с мека кърпа.

6

Ако свещниците са позлатени, извадете восъка и измийте в топла вода с препарат за миене на съдове. След това избършете на сухо и намажете с Ацидол. Изчакайте 2 минути и избършете. Изплакнете отново, избършете на сухо. Сега търкайте с тебешир до блясък.

Обърнете внимание

Не поставяйте метални държачи за свещи във фризера, тъй като те могат да бъдат направени от няколко метала. Това може да доведе до факта, че с разлика в температурата, те ще започнат да се разширяват и свиват по различен начин.

Ако свещниците са месингови и лакирани, тогава бъдете много внимателни.

Полезни съвети

Преди да поставите свещ в свещник, капнете малко вода на дъното, така че по-късно да я почистите по-лесно.

Ако месинговият свещник започна да потъмнява и избледнява, тогава използвайте химически полиращи средства. Те се продават в магазините за съдове. Ако това не помогне, използвайте абразивно полиране. Например пасти за "абразивно" полиране, поставете "GOI".

Как да почистите свещник