Logo decormyyhome.com

Как да почистите ютия от пръчка

Как да почистите ютия от пръчка
Как да почистите ютия от пръчка

Видео: Как да почистим загоряла ютия ефективно и лесно / Office Master Care: CleanHack#12 2024, Юли

Видео: Как да почистим загоряла ютия ефективно и лесно / Office Master Care: CleanHack#12 2024, Юли
Anonim

Ютиите са различни, но дори моделите с модерна тефлонова повърхност са застраховани от въглеродни отлагания. Ето защо трябва да знаете с какви средства можете да придадете на устройството девствен вид.

Image

Ще ви трябва

- оцет; - таблетка хидроперит; - паста за зъби.

Инструкция за употреба

1

За да почистите ютията от изгарянето, изключете я от източника на захранване и изчакайте подметката да изстине напълно.

2

Стоманената повърхност на ютията не се страхува от фино абразивно почистване, така че можете да почистите останалата изгорена тъкан с гъба, като използвате сода. Как да почистите ютии с повърхност от тефлон или керамика, е написано в инструкциите за тях. Много производители позволяват грубо почистване. Както и да е, не се опитвайте да изстържете подметката на ютията с остри предмети, от това се появяват драскотини.

3

Можете да почистите изгарянето върху ютията с народни средства. Вземете настолен оцет и навлажнете парче плат или гъба в него, избършете с тях повърхността на ютията. След това остава само да се отмие оцетът и да се избърше подметката.

4

Хидроперит таблетка помага за премахване на въглеродните отлагания. На нагрято желязо го почистете върху местата на сажди, в резултат на което се ексфолира и лесно се отмива с вода.

5

Ако частици от полиетилен или пластмаса изгорят до подметката на желязото при гладене, което може да се случи при топене на декоративни елементи на дрехи, тогава повърхността ще трябва да се разтрие с алкохол или рафиниран бензин.

6

След почистване на повърхността първо изгладете парче от ненужна тъкан с ютия, тъй като могат да се появят следи от остатъци. След такъв тест можете да пристъпите към гладене на ежедневни дрехи.

Обърнете внимание

Като почистващо средство можете да използвате обикновена паста за зъби, нанесете я върху повърхността на подметката с четка. Пастата се справя лесно с въглеродните отлагания, важно е само да се измие добре, особено ако има дупки на подметката на ютията, за да излезе пара, в която пастата може да се запуши.

Полезни съвети

Много е удобно да използвате специален молив за почистване на ютията, който се продава в магазини за хардуер. Те търкат подметката, след което въглеродните отлагания лесно се изтриват с всякаква кърпа.

Свързана статия

Как да почистите чайника от котлен камък у дома