Logo decormyyhome.com

Как да почистите тоалетната от ръжда

Как да почистите тоалетната от ръжда
Как да почистите тоалетната от ръжда

Видео: 10 Полезни Идеи С Coca-Cola 2024, Юли

Видео: 10 Полезни Идеи С Coca-Cola 2024, Юли
Anonim

Тоалетна чиния е изключително необходимо парче санитарен фаянс, което изисква не само внимателно боравене, но и редовна правилна грижа. За почистване на тоалетната трябва да бъде най-малко 2 пъти седмично. Това е единственият начин да го предпазите от натрупването на различни микроби и образуването на ръжда по вътрешната повърхност, която не е толкова лесна за премахване.

Image

Инструкция за употреба

1

Можете да почистите тоалетната от ръжда, като използвате различни средства: прахове, гелове, пасти. Киселините, съдържащи се във всички тези вещества, не само разтварят ръждата, но и образуват соли, когато взаимодействат с нея, които унищожават тоалетния емайл. Ето защо, след като почистите водопроводите с едно от тези средства, внимателно изплакнете остатъците му с много вода. Най-популярните и ефективни модерни тоалетни почистващи препарати са Triumph, Sanita, Mole, Silit, Sanitary-1.2.

2

Не използвайте твърди или едрозърнести абразивни продукти за почистване на тоалетната от ръжда, които надраскват повърхността на водопроводите и намаляват блясъка на нейното покритие.

3

Ако не сте успели да премахнете ръждата от тоалетната, използвайте солна киселина. За да направите това, намажете няколко супени лъжици киселина върху суха повърхност на водопроводната мрежа, като използвате гъба или четка. След 15-20 минути измийте добре солната киселина от тоалетната с много вода. Работете с киселина само в гумени ръкавици и очила.

4

Почистете фаянса или емайлирана тоалетна чиния с 5% разтвор на оксалова киселина. Нанесете продукта във вътрешността на тоалетната, която е повлияна от ръжда. След половин час избършете ВиК с парцал, потопен в амоняк. След това изплакнете тоалетната с чиста вода. Няма да има следа от ръжда.

5

Можете да почистите емайлираната, мраморна или фаянсова тоалетна от ръжда с помощта на амоняк и водороден прекис, смесени в съотношение 1: 9. Нанесете тази смес върху участъци от вътрешната повърхност на водопровод, които са засегнати от ръжда. Не използвайте тоалетната в продължение на 5-6 часа. И след това време го измийте с всеки дезинфектант.

как да почистите ръжда в банята