Logo decormyyhome.com

Как да почистите пистолет от изсушена пяна

Как да почистите пистолет от изсушена пяна
Как да почистите пистолет от изсушена пяна

Съдържание:

Видео: Професионален пистолет за полиуретанова пяна Ausonia AU48504 2024, Юли

Видео: Професионален пистолет за полиуретанова пяна Ausonia AU48504 2024, Юли
Anonim

Много специалисти в областта на строителството просто не могат да си представят ремонт без използването на пистолет за полиуретанова пяна. С помощта на това устройство консумацията на материал се намалява значително и се увеличава точността на изливане. Обаче пистолетите имат значителен недостатък - трудно се почистват и е почти невъзможно да се премахне изсъхналата пяна.

Image

Ако сте сигурни, че ще работите с пистолет в продължение на две седмици от датата на последната употреба, тогава изобщо не можете да го почистите, а просто оставете използваната консервна пяна върху нея, завинтена. Ако премахнете кутията за спрей, пистолетът ще изсъхне.

Почистете преди и след работа

За да почистите монтажния пистолет, се препоръчва да го изплакнете със специален разтвор, който се продава опакован в контейнери. За да направите това, извадете кутията с пяна, завийте кутията с течност за почистване. След това заменете кофа или друг контейнер, в който ще тече течност от пистолета, и леко натиснете куката за 3-5 секунди.

Избършете ръба на пистолета за монтаж с парцал, изчакайте 5-10 минути и след това натиснете куката отново за 5-10 секунди. И така нататък, докато резервоарът за почистване се използва напълно. След това развийте бутилката, разклатете останалата течност от цевта. Пистолетът е чист и готов за съхранение и по-нататъшна работа.

Химическо чистене

Изсушената пяна може да бъде почистена с разтворител на ацетонова основа или минерални спиртни напитки, както и с помощта на същата почистваща течност. Внимателно отрежете изсъхналата пяна от цевта на пистолета и отвора, където може да се свърже спрей. След това изсипете разтворител в тези дупки и изчакайте 10-15 минути. Дръжте разтворителя далеч от пластмасовите части на пистолета. Почистете дюзите с тънка игла, почти невъзможно е да ги измиете с разтворител.