Logo decormyyhome.com

Как да почистите дивана от прах

Как да почистите дивана от прах
Как да почистите дивана от прах

Съдържание:

Видео: Крутой способ! Как почистить диван своими руками 2024, Юли

Видео: Крутой способ! Как почистить диван своими руками 2024, Юли
Anonim

Диванът, както и всички други предмети от мека мебел, може да бъде не само отлична декорация на интериора и да даде удобство на собствениците му, но и да бъде местообитание за микроорганизми, опасни за здравето на човека, които се натрупват в прах в голямо количество.

Image

Причината за много алергични реакции, повтарящи се пристъпи на астма, обикновено са отпадъчните продукти от прахови акари - сапрофити, микроорганизми, живеещи в тапицерия на дивана, килими, матраци и др. Ако не почиствате периодично мека мебел от прах, тя може да се превърне в източник на много заболявания, особено опасни за бебетата.

Как да почистите дивана от прах

Почистете дивана с прахосмукачка.

Това е най-лесният начин да почистите мека мебел от прах. Всяка домакиня периодично го използва. Значителен недостатък е, че всмукателната способност на прахосмукачката не е достатъчна за почистване на дълбоките слоеве на мека мебел, така че по-голямата част от праха все още остава недокосната.

Много ефективен начин е да избиете мека мебел.

Диванът не може да бъде изпълнен по начина, по който може да се направи с килими и матраци. Има обаче много прост и удобен начин, който много домакини успешно използват. Трябва да покриете дивана с влажен чаршаф или каквато и да е широка кърпа и с помощта на обикновен клакьор килим почистете старателно повърхността на дивана от прах. Ако има много прах, изплакнете тъканта няколко пъти.

Почистване с парна машина или ютия.

Излагайки повърхността на дивана на високи температури с желязо и гореща пара, можете да се отървете от кърлежи и някои други малки насекоми, живеещи в мебелите. Преди такова почистване, първо трябва да почистите дивана от различни замърсители и петна, така че горещата обработка да не ги фиксира трайно върху мебелната тапицерия.