Logo decormyyhome.com

Как да нишесте марля

Как да нишесте марля
Как да нишесте марля

Видео: СПАГЕТИ С ШРИМПИ ЗА 1 МИНУТА | бързи рецепти | FoodVlogger 2024, Септември

Видео: СПАГЕТИ С ШРИМПИ ЗА 1 МИНУТА | бързи рецепти | FoodVlogger 2024, Септември
Anonim

Нишестената марля може да се изисква в различни случаи - за поправяне на обвързването на книгата, за обличане, укрепване и изработка на шапки за глава, за добавяне на разкош към полата в детска карнавална носия или в други ситуации, когато се изискват тънки, но устойчиви материали. Нишестената марля поддържа добре формата си и за да я нишесте в домашни условия не изисква големи разходи и усилия.

Image

Ще ви трябва

Вода, нишесте, желязо

Инструкция за употреба

1

Най-лесният начин за нишесте на тензух е използването на специален разтвор на нишесте. Такива решения се правят на базата на естествено нишесте и се продават в готов вид. Те изглеждат като обикновена спрей консерва под налягане. Съставът трябва да се напръска с марля от пулверизатор на разстояние 25-30 сантиметра и да се глади. Под влияние на висока температура марлята ще стане по-твърда.

2

Следният метод е подходящ за нишестени превръзки. Нишестето се разтваря във вода, превръзка се спуска в разтвора и се оставя там за двадесет минути. След определеното време превръзката се отстранява, изправя се и се оставя да изсъхне. Изплакнете превръзката, която лежи в разтвора на нишесте, не се изисква. Нишестените превръзки обикновено се използват с редовни превръзки. Те се използват за втвърдяване на превръзки при лечение на варикозни и трофични язви.

3

При производството на шапки марлята се приготвя по следния начин: не твърде гъста скорбяла се вари в контейнер, марлята се спуска в получения разтвор и внимателно се втрива в повърхността на марлята. Разтворът на нишестето трябва напълно да покрива марлята с равномерен слой. След това марлята се оставя да изсъхне, като виси на въже или дърпа върху рамка. Когато марлята изсъхне, внимателно се глади.

4

За детските карнавални костюми с пухкави поли марлята трябва да бъде достатъчно твърда, за да поддържа тежестта на тъканта отгоре. За да се постигне този резултат, е необходимо да се вари много гъсто нишесте. В същото време е необходимо да се гарантира, че консистенцията е хомогенна и не прилича на желе. За да направите това, предварително приготвената суспензия от нишесте се изсипва във вряща вода (половин чаша нишесте отива в чаша студена вода), разтворът се смесва до получаване на хомогенна маса и се оставя да се охлади малко. Когато температурата на разтвора стане поносима за ръцете, марлята се потапя в нея и се накисва добре в нея. След това тъканта трябва да се изправи, изсуши и глади. Ако марлята се разстила неточно, със завои или извивки, няма да работи, за да я фиксира с ютия. Трябва да повторите целия процес от самото начало. Между другото, ако добавите малко багрило към разтвора на нишестето, можете едновременно да намажете нишесте и да оцветете марля.