Logo decormyyhome.com

Как да миете пластмасови изделия

Как да миете пластмасови изделия
Как да миете пластмасови изделия

Видео: Ръчкам | Миене На Двигател ?! Как Да Почистим Двигателя Правилно ??? 2024, Юли

Видео: Ръчкам | Миене На Двигател ?! Как Да Почистим Двигателя Правилно ??? 2024, Юли
Anonim

Съдове, мебели и домакински стоки, изработени от пластмаса, са трайни и практични неща. За да запазят първоначалния си външен вид възможно най-дълго, те трябва да се грижат правилно. Как да миете пластмасови изделия, за да не ги разваляте?

Image

Ще ви трябва

  • - течен сапун или гел за съдове;

  • - универсални почистващи кърпички;

  • - меламинови гъби;

  • - трапезен оцет;

  • - четка за зъби;

  • - парцали и гъби.

Инструкция за употреба

1

Пластмасовите съдове се измиват най-добре с топла вода и мек сапун или гел. Не използвайте вряща вода и много гореща вода, както и почистващи препарати, съдържащи абразивни частици. За да измиете полепналите хранителни остатъци, разтворете гела за миене на съдове в съд с топла вода и накиснете пластмасови чинии и купи в него. Изчакайте около половин час, измийте съдовете с кърпа и изплакнете с чиста вода.

2

Скалата вътре в пластмасовите чайници перфектно ще отмие разтвора на оцета. Налейте вода в чайника и добавете няколко супени лъжици трапезен или винен оцет. Включете уреда, оставете водата да заври. Изчакайте половин час, изсипете водата и избършете чайника с мека гъба, изтривайки останалата скала. Ако твърдото покритие не бъде напълно отстранено, повторете процедурата. Слабият киселинен разтвор е безвреден за пластмасите. След обработка изплакнете добре съдовете с чиста течаща вода.

3

За да измиете замърсени пластмасови мебели, разтворете гела за съдове или универсален препарат в топла вода (със скорост 1 супена лъжица от продукта на литър вода). Избършете замърсената повърхност с гъба, напоена в тази течност, избършете останалата сапунена вода с кърпа, навлажнена с чиста топла вода. Изсушете влажните мебели.

4

Черни стъпки от обувки и друга мръсотия от пластмасови столове могат да бъдат премахнати с меламинова гъба. Навлажнете го леко, извадете го и избършете замърсената зона. По същия начин следите от химикалки и химикалки могат да бъдат унищожени.

5

За да измиете детските пластмасови играчки, пригответе разтвор от топла вода и детски сапун или шампоан. Накиснете играчките в дълбок съд с разтвор и ги оставете да се накиснат за половин час. Въоръжете се със стара четка за зъби и почистете добре ставите, вдлъбнатините и други места, където се натрупва мръсотия. Изплакнете измитите играчки в чиста вода и ги сложете да изсъхнат.

6

Избършете пластмасовите рамки на прозорци с кърпа, навлажнена с препарат за почистване на стъкло. Това не само ще измие рамките, но и ще им придаде блясък. За бързо почистване можете да използвате универсални салфетки за почистване. Преди употреба проверете дали има противопоказания на опаковката за почистване на пластмасови изделия.

Обърнете внимание

Не се опитвайте да почиствате пластмасата с абразивни прахове, перални от твърда тел или алкални продукти.