Logo decormyyhome.com

Как лесно да почистите чугунен тиган

Как лесно да почистите чугунен тиган
Как лесно да почистите чугунен тиган

Видео: Как да почистим загорял тиган 2024, Септември

Видео: Как да почистим загорял тиган 2024, Септември
Anonim

Сега няма да изненадате никого със тиган за задушаване и тиган с незалепващо покритие. Но, за съжаление, не всеки все още може да си ги позволи, така че те са принудени да използват стар чугунен тиган. И като правило всичко гори толкова постоянно върху него, че не можете да го изстържете с шпатула. Как да бъдем в тази ситуация?

Image

Именно поради постоянното изгаряне на храната до дъното на чугунен тиган, съвременните домакини бързо заменят старите си дами с нови незалепващи тигани и сега забравиха каква желязна гъба за миене на съдове и „седем пота” след почистване на изгаряне. Другите домакини продължават да страдат, като нямат възможност (може да има много причини) да си купят тиган с незалепващо покритие.

Да предположим, че сега нямате възможност да актуализирате съдовете, но има възможност да улесните процеса на почистване на дъното от изгорели хранителни отпадъци. Прост начин като три цента, но ефективен като скъп почистващ препарат! Налейте вода в чугунен тиган с изгоряла храна (около половината) и поставете на голям огън върху печката.

Когато водата в тигана заври, намалете котлона колкото е възможно повече, покрийте тенджерата с капак и я оставете, докато водата се изпари поне наполовина.Така просто просто изваждате тигана от изгорената храна. Просто трябва да излеете водата с „флабър“ и да измиете чугунения помощник с обикновена пяна и сапун.

Сега не е необходимо да търкате злополучния тиган повече от половин час, за да го наредите в ред след всяко готвене. В допълнение към лесното почистване, този метод е отличен с това, че спестява много пари, които преди това трябваше да бъдат изразходвани за почистване на продукти за съдове.