Logo decormyyhome.com

Как да си купим двоен бойлер

Как да си купим двоен бойлер
Как да си купим двоен бойлер

Видео: Жизнь в деревне: купили бойлер, деревенские будни и рецепт фасоли в автоклаве 2024, Юли

Видео: Жизнь в деревне: купили бойлер, деревенские будни и рецепт фасоли в автоклаве 2024, Юли
Anonim

Паренето е известно още от древността. В ориенталската кухня има редица рецепти, създадени специално за тази технология. Използвахме и двоен котел за приготвяне на храна за деца и диетична храна. Привържениците на здравословната храна избират парни, тъй като продуктите могат да бъдат приготвени без използване на мазнини, те запазват максимално възможното количество витамини по време на термична обработка, а също така не губят своята форма, цвят или аромат.

Image

Инструкция за употреба

1

Избирайки двоен котел, на първо място си струва да обърнете внимание на това колко свободно пространство има във вашата кухня. Има най-простите двойни котли, подобни на гевгир, които се инсталират в саксия с вода, има и метални сгъваеми двойни котли, които се поставят на дъното на тигана и се отварят по принципа на цветните венчелистчета. Удобно е да се готви зеленчуци върху тях, но те са подходящи и за риба или месо. Предимството им е, че изобщо не заемат място - защото можете да ги съхранявате в чекмеджета за съдове. Ако планирате да използвате двоен котел от време на време и имате малка кухня, такъв двоен котел е очевиден избор. Струва си да се помни, че по този начин можете да готвите сравнително малки порции храна и не повече от едно ястие наведнъж.

2

В кухни с малко по-голяма площ можете да използвате електрически двоен бойлер. Те се предлагат във всякакъв размер и с различен брой нива. В многостепенен двоен котел се готвят до 3-4 ястия едновременно. Изберете двоен котел с таймер, за да избегнете необходимостта от постоянно наблюдение на ястието. Ако в двойния котел няма функция, която да сигнализира, че водата е сварила, вземете двоен котел с прозрачно отделение за течност, за да можете лесно да следите нивото му. Обърнете внимание, че в допълнение към количеството вода, от което се генерира пара, ще трябва да наблюдавате и образувания кондензат, който трябва да бъде източен навреме. Скъпите параходи са оборудвани със система, която дава сигнал за това. Много скъпите параходи независимо извършват както добавяне на вода, така и изтичане на кондензат.

3

Ако възнамерявате да използвате двоен котел често, най-добре е да закупите модел с електронен дисплей. Това ще ви позволи да изберете вида храна, която готвите, да конфигурирате функцията "Отложен старт". Полезна опция в много модерни двойни котли „Поддържайте топло“, той спира готвенето, но поддържа температурата си. Също така е важно наличието на функцията за ускорено нагряване, която може да се нарече също така "бърза пара", "пароусилвател" и т.н. Той използва отделно корито за малко количество вода, която кипи и доставя пара много по-рано от останалата част от течността. Има двоен котел със специално отделение за подправки - ако обичате да експериментирате с вкусове, тогава трябва да им обърнете внимание.

4

Резервоарите за вода и конденз трябва да се почистват от време на време. За да не следвате това самостоятелно и следователно да не рискувате да пропуснете момента и да счупите уреда, изберете двоен котел, който или ви сигнализира за това, или почистване автоматично.

5

Когато избирате електрически двоен котел, разберете колко енергия изразходва определен модел за приготвяне на твърда храна и колко време ще отнеме например, за да се готви определено количество замразени зеленчуци.

6

Попитайте какъв набор от допълнителни аксесоари е включен в двойния бойлер. Това могат да бъдат оризови купички, готварски печки, контейнери за готвене на цели храни и гарнитури. Във високотехнологичните параходи, които са в състояние да определят подходящото време за готвене на определено парче месо или риба и изключват топлината веднага щом са готови, има специална сонда. С негова помощ „умното“ устройство „решава“ всички тези проблеми.

7

Купата за пара може да бъде направена от прозрачна и непрозрачна пластмаса или неръждаема стомана. Последните са по-практични и издръжливи, но са удобни само в онези единици, които са оборудвани с автоматични системи.

8

Изберете двоен котел, чиито части могат да се мият в съдомиялна машина, ако сте свикнали да използвате този уред. Обърнете внимание дали във вашия град има официален център за обслужване на домакински уреди от този модел и дали има гаранция за него.

9

Ако възнамерявате да закупите и микровълнова печка, и двоен бойлер на едно или две нива, обърнете внимание на комбинираните модели, както и на специални уреди, които ви позволяват да готвите на пара в някои модерни микровълнови фурни.

10

Ако предпочитате вградени кухненски уреди, тогава не забравяйте, че има и двойни котли, които могат да бъдат вградени както в керамичен стъклен плот, така и в мебелни шкафове.

11

За любителите на мултифункционалните уреди има мултикукър. Те могат не само да се парят, но и да се пържат, пекат и дори се пекат на скара.

12

Феновете на азиатската кухня избират бамбукови паровари. Сред предимствата им е, че те не заемат много място и са традиционна адаптация от естествени материали. Но те имат и редица съществени недостатъци. Първо, бамбукът абсорбира не само кондензиращата влага, но и частично аромата и вкуса на продукта. Второ, много е трудно да се измие такъв двоен котел, той трябва да се направи само на ръка и с мек сапун. Когато готвите в двоен котел от бамбук, е много важно да поставите пресни листа или пергаментова хартия на дъното му. Това ще помогне да се отдели един продукт от друг, ако готвите в многостепенен двоен котел, и ще опрости почистването му.

Обърнете внимание

„Какъв ужас“, ще си помислите, когато започнете да подреждате палети, капак, контейнер за приготвяне на зърнени култури, дъното, където тече мазнината. След това веднага ще започнете неистово да прелиствате инструкциите, така че да се направи „без значение какво“. Не се страхувайте - ще ви кажем как да използвате двоен бойлер.

Полезни съвети

Машината ще се изключи автоматично, когато резервоарът е празен. Питате: "Как да използвате двоен котел, за да не изгорят продуктите?" Хората, които се интересуват от въпроса как да използват двоен котел, могат да бъдат шокирани от новината, че храната трябва да се осолява в устройството, преди да се сервира директно.

как да използвате двоен бойлер