Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от мазните петна по дрехите

Как да се отървете от мазните петна по дрехите
Как да се отървете от мазните петна по дрехите

Видео: Лимонът прави чудеса с мазните петна 2024, Юли

Видео: Лимонът прави чудеса с мазните петна 2024, Юли
Anonim

Много хора грешат, като мислят, че само професионалните химически препарати могат да се отърват от мазните петна по дрехите. Разбира се, това е най-лесният и лесен начин. Но не бързайте. Можете да премахнете мазно петно ​​от дрехите у дома.

Image

Инструкция за употреба

1

За да премахнете свежи мазни петна от леки тъкани, е необходимо да поръсите замърсената зона с тебешир или бяла глина, да оставите 3-4 часа и след това да измиете предмета с прах.

2

За да премахнете свежи мазни петна от тъмните дрехи, е необходимо петното да се глади с горещо желязо през хартия от тъкан, докато петното изчезне.

3

Можете да премахнете стари мазни петна от вълнени дрехи с бензин или ацетон. За да направите това, нанесете малко количество разтворител върху петното и оставете 2 часа, след което го изгладете с горещо желязо през хартия от тъкан, докато петното напълно изчезне.

4

Мазните петна от вълнени тъкани все още могат да бъдат премахнати, като капнете 3-4 капки алкохол върху нея, покрийте с мека кърпа и гладете с гореща ютия.

5

Мазните петна от коприна или фина вълна могат да бъдат отстранени, ако веднага ги поръсите с талк на прах и оставете за 10-12 часа. Разклатете праха от талк и гладете мястото, където е било оцветено, с топла ютия.

6

Можете да се отървете от мазните петна върху лека коприна, като ги навлажнете с нагрят алкохол и ги измиете в топла вода с прах.

7

Можете да премахнете мазните петна от дрехите, ако веднага ги поръсите със сол и ги избършете, след което ги поръсете отново. Правете това, докато петното изчезне.

8

Не по-малко ефективно средство за премахване на мазни петна от дрехи са наличните в търговската мрежа специални състави - средства за отстраняване на петна.

Полезни съвети

Почистването на мазни петна по дрехите трябва да се извършва от ръбовете до центъра на петното, като се поставя мека кърпа под него.