Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от миризмите на дъска за рязане

Как да се отървете от миризмите на дъска за рязане
Как да се отървете от миризмите на дъска за рязане

Видео: Как да си направим допълнително голяма дъска за рязане на зърно с блок (с български субтитри) 2024, Юли

Видео: Как да си направим допълнително голяма дъска за рязане на зърно с блок (с български субтитри) 2024, Юли
Anonim

Проблемът с "кухненските миризми" тревожи много домакини. Наистина в процеса на готвене много инструменти за дълго време абсорбират всички аромати на използваните съставки. Дъските за рязане не са изключение. Има трикове, които ще помогнат да се отървете от тези постоянни „врагове“.

Image

Ще ви трябва

  • - оцет;

  • - лимон;

  • - сол;

  • - нарязан въглен;

  • - сода за хляб;

  • - суха горчица на прах;

  • - кафе основа;

  • - спящ чай;

  • - прясно мляко;

  • - специални средства за миене на съдове;

  • - топла вода.

Инструкция за употреба

1

Преди рязане на риба, нарязване на чесън или лук, навлажнете дъската за рязане с 9% оцет или избършете с резен лимон.

2

Ако дъската ви за рязане е наситена с миризма на риба, поръсете я с оцет, разреден с вода в съотношение 1: 1 или лимонов сок.

3

Миризмата на кисело зеле, чесън или риба може да бъде премахната чрез измиване на дъската за рязане с гореща солена вода (4 супени лъжици сол на литър вода) или топла вода с разреден в нея оцет (2 супени лъжици оцет в 2 литра вода).

4

Ако неприятната миризма на сурово месо идва от дъската за рязане, накиснете го за половин час в гореща вода с нарязан въглен (100 грама на литър). Вместо въглища можете да използвате щипка смляно кафе. След това изплакнете дъската старателно под течаща вода с добавяне на течен ароматизиран препарат за миене на съдове.

5

Ако дъската ви за рязане е изработена от пластмасова храна, тогава, за да се отървете от неприятната миризма, измийте повърхността й с вода и сода за хляб или я избършете с кърпа, навлажнена с оцет и изплакнете.

6

За да се отървете от миризмата на мухъл, идваща от дървена дъска за рязане, интензивно я избършете с кафена основа и оставете за няколко минути. След това измийте добре кухненския инструмент под гореща течаща вода.

7

Избършете дъската със суха горчица на прах или спящ чай, за да се отървете от миризмата на херинга. Той също така неутрализира подобен "аромат" на прясно мляко. Просто избършете дъската за рязане с гъба, потопена в студено мляко.

8

Когато избирате дъска за рязане, вземете предвид факта, че стъклените и пластмасовите дъски са по-малко склонни да поемат различни миризми от дървените. Също така си струва да се вземе предвид, че дъските с гофрирана повърхност са по-трудни за измиване и съответно ще има повече проблеми с миризмите.

9

Използвайте поне три до четири дъски за различни групи продукти и веднага след готвене ги измийте старателно в гореща вода с добавяне на специални препарати за миене на съдове. Вероятността от устойчиви миризми с такава грижа за този кухненски инструмент ще бъде минимална.